Mardin Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıya ilişkin davada Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından Fesih Çelebi'yi öldürmesiyle ilgili verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı bozulan ve kızı H.T'nin Fesif Çelebi'den olduğu DNA raporuyla tespit edilen sanık Mehmet Çelebi bugün son kez hakim karşısına çıktı.
Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanık Mehmet Çelebi ve Abdulhekim Çelebi ile avukatları katıldı. Duruşmada mütalaanın sanıklara okunmasının ardından mahkeme heyeti son kez sanıkların ifadelerine başvurdu.
Bunun üzerine söz alan Mehmet Çelebi, "Ben teröristle mücadele ederken Fesih Çelebi benim eşimle birlikte oluyormuş. Onun babasını teröristler öldürdü. Onun babası için ben 17 terörist öldürürken o benim namusuma göz dikmiş. Pişman değilim. Benim için namus kutsaldır. Babam olsa aynı şeyi yapardım. Karara saygı duyuyorum. 3 sene önceki Fesih Çelebi ve evimin telefon kayıtlarının çıkartılmasını talep ediyorum. Bu görüşmeler geldiğinde Fesih Çelebi'nin benim evimi devamlı aradığı ortaya çıkacaktır" dedi.
Abdulhekim Çelebi ise, diğer kardeşlerinin haksız yere ceza aldığını savundu.
Son ifadelerin ardından mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Mehmet Çelebinin ''tahrik'' indiriminden yararlandırılmasına karar vererek, sanığa, eşiyle ilişkiye giren Fesih Çelebi'yi öldürmek suçundan 21 yıl hapis cezası verdi. Duruşmada ayrıca Mehmet Çelebi'ye, suçu korucu silahıyla işlemesinden dolayı 7 yıl daha ceza verirken, saldırıda yaralanan M.Ç.'yi öldürmeye teşebbüs suçundan da 22 yıl, 8 ay olmak üzere toplam 50 yıl 8 ay hapis cezası verdi.
Duruşmada ayrıca, diğer sanık Abdülhakim Çelebi'ye de saldırıda yaralanan M.Ç.'yi öldürmeye teşebbüs suçundan 22 yıl, 8 ay hapis cezası, Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçundan ise bin 500 TL para cezasına çarptırdı.
Kararı dinleyen Mehmet Çelebi, mahkemeye heyetine yönelerek, "Allah sizlerden razı olsun" dedi.
(MMY-BÖ-ÖZ-Y)

21.12.2012 18:33:12 TSI

Editör: Wan Haber