Sinemanın Cannes tescilli, en önemli isimlerinden biri olan Nuri Bilge Ceylan'ın Altın Palmiye kazanan son filmi Kış Uykusu 87'nci Oscar Ödülleri'nden elendi. Kış uykusu filmi sevenleri ise filmin aday gösterilmesi gerektiğini söylüyor. 

Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu" filmi 87'nci Oscar Ödülleri'nden elendi.

87'nci Oscar adayları için yapılan ön elemede belirlenen 9 yabancı film Los Angeles'ta açıklandı.

Kazanan adaylar arasında, Yabancı Film katagorisinde Osacar'da aday gösterilen Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes'da büyük ödül Altın Palmiye kazanan Kış Uykusu filmi yer alamadı.

Oscar başvuruları, 1 Ekim-15 Aralık tarihleri arasında yapılmıştı.

Kış Uykusu

Oscar'da yarışacak 9 yabancı film şunlar (Alfabetik sırayla):

Arjantin'den "Wild Tales", Damián Szifrón (Yönetmen).

Estonya'dan "Tangerines," Zaza Urushadze, (Yönetmen).

Gürcistan'dan "Corn Island," George Ovashvili, (Yönetmen).

Moritanya'dan "Timbuktu," Abderrahmane Sissako, (Yönetmen).

Hollanda "Accused," Paula van der Oest, (Yönetmen).

Polonya'dan "Ida" Pawe? Pawlikowski, (Yönetmen).

Rusya'dan "Leviathan" Andrey Zvyagintsev, (Yönetmen).

İsveç'ten "Force Majeure" Ruben Östlund, (Yönetmen).

Venezuela'dan "The Liberator", Alberto Arvelo (Yönetmen).

Oscar'da yarışacak adaylar 5 Ocak'ta Los Angeles'taki Samuel Goldwyn Tiyatrosu'nda canlı olarak duyurulacak.

87'nci Oscar Ödülleri 22 Şubat 2015 Hollywood'taki Dolby Tiyatrosu'nda yapılacak törenle sahiplerini bulurken, 225 ülkede ve bölgede televizyondan canlı yayınlanacak.

KIŞ UYKUSU KONUSU

Aydın emekli bir tiyatrocudur; oyunculuğu bıraktıktan sonra Kapadokya'ya babasından yadigar kalan butik oteli işletmek için geri döner. Aydın o günden sonra başlayan kış uykusu bu gözlerden ırak otelin içerisindeki gündelikleriyle, kah yerel bir gazeteye köşe yazıları yazarak kah her zaman niyetlendiği ancak bir türlü başlayamadığı tiyatro tarihi kitabını yazmayı düşünerek geçer. Tüm bu süreçte hayatında iki kadın vardır: Kendisine her anlamda uzak ve soğuk davranan genç karısı Nihal ve boşandıktan sonra yanlarına taşınan kız kardeşi Necla... Kışın bastırması ve artan kar yağışı bu küçük taşrada en çok Aydın'ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder... 
Türk sinemasının Cannes tescilli, bol ödüllü yönetmeni Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da filminden sonra hayata geçirdiği ve Cannes'da büyük ödül Altın Palmiye'ye layık görülen son filmi olan Kış Uykusu'nun başrolünde Haluk Bilginer yer alırken kadroda kendisine Demet Akbağ, Melisa Sözen, Ayberk Pekcan, Serhat Kılıç, Tamer Levent, Nejat İşler ve Nadir Sarıbacak eşlik ediyor. 

Editör: Wan Haber