Türk Hava Kuvvetleri İstihbaratı tarafından hazırlanan iki sayfalık bir raporda, emniyet birimleri saldırılar konusunda uyarılmış. Habere göre raporda özellikle TBMM, ordu ve askeriyeye bağlı binalar ile bakanlıklar çevresinde polis sayısının arttırılması gerektiğine vurgu yapılmış.

20 Ocak 2016 tarihli olduğu irapor 7 madde içeriyor. Raporda yer alan bilgileri özetleyen Bild, PKK’nın, Ankara, İstanbul, Adana, Diyarbakır, Trabzon ve Van’da saldırı düzenlenmesi için emir verdiği ve saldırılarda ordu ile ekonomik açıdan önem taşıyan noktaların hedef alınacağı bilgisinin yer aldığını iddia ediyor. PYD üyelerinin de aralarında bulunduğu 150-200 kişilik ekibin de Kandil’den gelerek, söz konusu kentlere hareket ettiği ileri sürülüyor.

Raporda ayrıca, DHKP-C’nin, İstanbul’da propaganda amacıyla çadırlar kurduğu, bu çadırlara müdahale edilmesini beklediği ve polisin müdahalesi halinde bu bölgelerde gerginlik yaratmayı hedeflediği iddiasına da yer veriliyor. Örgütün, bu mahallelere giriş ve çıkışları da gözetlediği vurgulanıyor.

IŞİD’in Ankara hücrelerinin, İstanbul’da Ayasofya Camii yakınında saldırı planladığı yönündeki uyarı da istihbarat birimlerince rapora not edilmiş. Raporun tarihi Sultanahmet saldırısı sonrasına ait olduğu için bundan başka bir saldırının kastedildiği sonucu çıkarılıyor.

Bild’in haberine göre raporda, 13 Ekim 2015’te, IŞİD’in Gaziantep’teki hücresine düzenlenen baskında ele geçen saldırı planlarına da değiniliyor. Bu baskında çok sayıda silah, patlayıcı yerleştirilmiş yelek ve bombanın ele geçirildiğine değinilen raporda, buradan bir çok üyenin Türkiye’yi terkederek örgüt saflarına katıldığı bilgisi veriliyor. Raporda, baskında ele geçen planlar arasında  IŞİD’in Ankara’da saldırı hazırlığı içinde olduğuna dair bilgiler bulunduğunun altı çiziliyor.

Türk Hava Kuvvetleri İstihbaratı’nın hazırladığı ileri sürülen ve emniyet birimlerinin uyarıldığı raporda özellikle TBMM, ordu ve askeriyeye bağlı binalar ile bakanlıklar çevresinde polis sayısının arttırılması gerektiğine vurgu yapılıyor.

Belgeye ulaşan gazeteci Şenyurt’un verdiği bilgiye göre, Gaziantep’te ele geçtiği ileri sürülen Ankara saldırısına ilişkin plan, ’da saldırılar 10 Ekim 2015’te Ankara garında 109 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili değil. Şenyurt,  “Belgede Ankara saldırısı ile Çankaya’da düzenlenen saldırının kastedildiğine dair bilgiler var“ diyor. (Cumhuriyet)

Editör: Wan Haber