afta sonunda Ekvador’un kuzeybatısında limanların bulunduğu Muisne kentinin 27 kilometre açığında ve yerin 19 kilometre derinliğinde 7,8 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Hükümet yetkilileri, depremde hayatını kaybedenlerin sayısını 507 olarak açıkladı.

Ancak 231 kişinin kayıp olduğunu bildiren yetkililer, ölü sayısının artmasından endişe ediyor. Yetkililer, hayatını kaybedenler arasında bulunan en az 9 kişinin ise yabancı uyruklu olduğunu belirtti. Hükümet yetkilileri, hafta sonunda meydana gelen depremde bin 500 binanın hasar gördüğünü, 20 bin kadar kişinin evsiz kaldığını açıkladı.

Öte yandan, Ekvador’a bazı ülkelerden de destek geldi. Küba çok sayıda doktor gönderirken, Venezuela gıda yardımında bulundu. ABD ise, ülkenin depremin yaralarını sarması için 100 bin dolar mali yardımda bulunduğunu ve uzman gönderdiğini duyurdu. Depremin ardından başlatılan arama çalışmaları ise devam ederken, çalışmalara Meksika, Kolombiya ve İspanya’dan ülkeye gelen arama kurtarma ekipleri de katılıyor.

Şiddetli depremin yaralarını sarmaya çalışan Ekvador, artçı sarsıntılarla mücadele ediyor. Yetkililer, şiddetli depremin ardından 400’den fazla artçı sarsıntının meydana geldiğini bildirdi. Elvador’da 1949 yılında meydana gelen depremde ise 5 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Editör: Wan Haber