Sivas’ta 82 yaşında ki terzi Mehmet Yaşar İlgün, ilerleyen yaşına rağmen vazgeçemediği terzilik mesleğini sürdürüyor. İlgün, 66 yıl boyunca her gün dükkanına giderek çok sevdiği mesleğini yapıyor. Son 35 yıldır aynı dükkanda faaliyet gösteren 82 yaşında ki yaşlı terzi, tembelliği sevmediğini belirterek ömrü elverdiğinde mesleğine devam etmeyi düşündüğünü söyledi. 66 yıl boyunca onlarca çırak yetiştiren ve yetiştirdiği çırakların bir çoğunun emekli olduğunu belirterek kendisi ile aynı dönemlerde mesleğe başlayan bir çok arkadaşının vefat ettiğini sözlerine ekledi.

Terzilik yok olmayan meslek

Sivas’ta 82 yaşında ki çalışkan terzi Mehmet Yaşar İlgün, mesleğin zaman içerisinde değişimler yaşamasına rağmen yok olmayan meslekler arasında olduğuna vurgu yapıp “1951 yılından itibaren çalışıyorum ve bu işi yapıyorum, başka hiç bir iş yapmadım. Hazır giyim sektörü; pantolonlar, giysiler biraz ucuz oluyor. İşçilik parasına pantolonlar var. Millet genelde hazır giyimi tercih ediyor. Ben meslek bitiyor zannediyordum ama son zamanlarda terzilerin sayısı çoğaldı. Yeni iş yerleri açılıyor. Terzicilik herhalde devam edecek. Ama biz gibi yaşlılar haliyle azaldık, çoğu bıraktı, çoğu vefat etti.” Şeklinde konuştu.

Çırakları emekli oldu

İlgün yanında yetişen çırakların meslek sahibi olup emekli olduklarını belirtip, “66 yıllık süre zarfında yanımda kaç kişi çalıştığını sayı olarak bilmiyorum ama çok çalışan oldu. Çoğu çalışanım dikim evlerine geçti oradan emekli oldular. Dikimevi zaten Sivas'ta da kalmadı. İstanbul'a gidenler oldu. Çalışanlarımın çoğu emekli oldu. İşimi sevdiğim için boş durmuyorum, evde tembel tembel oturmak istemiyorum. Kahvehane hayatım yoktur, gelip burada uğraşıyorum, vaktimi burada geçiyorum.” dedi.  (iha)

Editör: Wan Haber