Hafta sonu yapılan seçimle Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği'ne yeniden seçilen Selçuklu Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, Merhaba Gazetesi Sahibi Mustafa Arslan bir teşekkür mesajı yayınladı.
Seçimden Anadolu Basını'nın güçlenerek çıktığını işaret eden Arslan, "Seçim geride kalmıştır. Şimdi çalışma, hizmet üretme zamanı. Bütün meslektaşlarımızı kucaklayarak, iletişim ve istişare kanallarını daima açık tutarak, yerel basının Türkiye'nin geleceğine, özgürlüğe ve kardeşliğe bundan önce yaptığı katkının güçlenerek devam etmesi için var gücümüzle çalışacağız" dedi. Arslan, bu çalışma döneminde, yazılı, görsel, işitsel ve internet yayıncılığının aynı mantık çerçevesinde, sürdürülebilir bir yönetime kavuşması gerektiğini vurgulayarak, "Bu alanlar haber alma temel işlevinin yanı sıra toplumun düşünce biçimi, karar alma süreçleri üzerinde belirleyici olmaktadır. Bu kadar önemli bir alanı, özgürlük alanlarını olabildiğince genişleten ve fakat yazılı basına destek verirken, görsel işitsel medyadan kaynak talep eden yasal düzenlemelerle sürdürmek sağlıklı değildir. Basın İlan Kurumu, RTÜK, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, İletişim Fakülteleri ile sektörün tüm unsurlarının bir araya geldiği bir şura ile 5, 10, 20 yıllık projeksiyonların ortaya konulması gerekmektedir" şeklinde konuştu.
Mustafa Arslan, son yıllarda resmi ilanlar konusunda yaşanan gelişmelere değinerek, "Mahalli basının en önemli gelir kaynakları arasında yer alan BİK gelirlerine ilişkin olumlu ve olumsuz gelişmeler bir arada yaşanmaktadır. 2004 yılındaki düzenleme ile BİK gelirleri iki misli artmış olmakla birlikte; çeşitli ilanların sayıca azaltılması, küçültülmesi, yayımlanmaması gibi nedenlerle yaşanan kayıplar ve başkaca kayıplarla 2004'teki kazanımlardan geriye doğru gidiş söz konusudur. İşte bu gidişi tersine çevirebilme odaklı bir çalışma programını kararlılıkla yürütüyoruz. Yakın geçmişte icra iflas ilanları konusunda Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin'in katkısı ve resmi ilan fiyat tarifesi konusunda Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'ın takibi bizi memnun eden gelişmelerdir. Kendilerine teşekkürlerimizi iletiyoruz" dedi.
BİK Yönetim Kurulu Üyesi Arslan, BİK Genel Kurul Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcilik seçimlerinin basın camiasına hayırlı olmasını dileyerek, "Önümüzdeki dönemde, Hazine, KOSGEB ve Kalkınma Ajansları ile ile sektörümüzün önünün açılması için ciddi gayret sarfedeceğiz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Nuri Kolaylı ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen ile birlikte bize katkı koyan herkese teşekkür ediyor, oy veren vermeyen bütün gazete sahiplerimiz ve gazetecilerimizin hakları için ayrım yapmadan çalışacağımıza söz veriyoruz" diye konuştu.
(İHA-FM-Y)

28.01.2013 12:57:12 TSI

Editör: Wan Haber