Basın İlan Kurumu (BİK) İzmir İl Müdürü Fikret Sönmez, "Çalışan Gazeteciler Günü"nün tekrar bayram olmasını istedi.
10 Ocak Gazeteciler Günü'nün hala bayram özelliği taşıdığını belirten BİK İzmir İl Müdürü Fikret Sönmez, 1961'de tek ses halinde güç yumağı oluşturan basının, bazı konulardaki yakınmalara rağmen bu günü hala bayram olarak kutlayabileceğini ifade etti.
Sönmez, gazeteciliğin gönülden yapılması gereken bir iş olduğunu ancak coşkun bir sevgiyle yapılabileceğini söyleyerek, "Gazetecilik sevdadır. Bu sevdayı kalbinde taşımayanlar gazetecilik yapamaz. Bu yıl 52'ncisini kutladığımız 'Çalışan Gazeteciler Günü'nün tekrar bayram havasına bürünmesini arzu ediyoruz. Hızla gelişen teknoloji ve iletişim araçlarına karşın her geçen gün gazeteciliğin yükü çok ciddi ağırlaşıyor. Dünyada ve özellikle bölgemizdeki komşu ülkelerde yaşanan iç çatışmaları takip eden yüzlerce meslektaşımız maalesef hayatlarını kaybettiler. Gazeteciliği bir hayat tarzı olarak kabul ettikleri içindir ki bu arkadaşlarımız şehit düştüler. İşi sadece işini yapmak olan ve geçimini sağlayabilmek için hayatını tehlikeye atan gazeteci arkadaşımızın çalışma koşulları da hayatını kaybedenlerden farklı değil. Kamusal bir görevi yapan gazeteci, sadece vatandaşın sözcülüğünü yapıyor. Gazeteci halktan aldığı güçle siyasal ve kamusal manada denetim yapıyor. Gazeteci sahip olduğu gücü yönetenlere değil yönetilenlere hizmet için kullanıyor. Etik değerlerden taviz vermeden mesleğini icra eden gazeteciler ne yazık ki bugün de geçmişte karşılaştığı engellerle karşılaşıyor. Her zaman doğru yazmayı ilke edinmiş gazetecilerin bu tutumundan rahatsız olanlar bugün de bulunuyor" dedi.
Her şeye rağmen dik duruşuyla, asaletiyle kazandığı paraya takılmadan bu kutsal mesleği icra etmeye çalışan gazetecilerin varlığının güç verdiğini vurgulayan Sönmez, "Onun için nice sağlıklı mutlu 10 Ocak'larda buluşmak dileğiyle tüm gazetecilere şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
(EA-ERG-Y)

09.01.2013 13:09:12 TSI

Editör: Wan Haber