Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Meslek Yüksekokulu Biga Değerleri Topluluğu "Dikey Geçiş Sınavı" konulu seminer düzenledi.
Biga Meslek Yüksekokulu Biga Değerleri Topluluğu tarafından organize edilen "Dikey Geçiş Sınavı (DGS)" konulu seminer, Biga Meslek Yüksekokulu konferans salonunda yapıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Biga Değerleri Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Gör. Bahaddin Zayim, "Bilindiği gibi yüksekokulumuzun çeşitli ön lisans programlarında eğitim gören öğrencilerimizin lisans eğitimi alabilmeleri DGS sınavında başarılı olmaları ile mümkündür. Bu anlamda DGS, öğrencilerimizin hayatlarına yön veren kritik bir dönemeç konumundadır. Bugünkü seminerimizin maksadı, sınav formatının yanı sıra sınav başvurusundan bölüm tercihine kadar olan tüm aşamalar hakkında siz öğrencilerimizi aydınlatmaktır. Bu amaçla bugün aramızda bulunan Biga Uğur Dershanesi yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.
Biga Uğur Dershanesi Halkla İlişkiler Müdürü Fatmanur Karcı, KPSS danışmanı Güral Kuzu, Türkçe öğretmenleri Aslı Özcan ve Cihan Temeş ile Matematik öğretmeni Mustafa Ayazma öğrencilere, DGS'nin içeriği, öğrencilerin sınava nasıl hazırlanmaları gerektiği, öğrencilerin dikey geçiş yapabilecekleri yurt içi ve yurt dışı lisans bölümleri hakkında bilgiler aktardı.
(ST-GD-MŞ)

24.12.2012 16:25:35 TSI

Editör: Wan Haber