Çanakkale'nin Biga ilçesinde gıda firmalarına hijyen eğitimi verildi.
Türk Gıda Kodeksi-Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği uyarınca ekmek üretim ve satışında görev alanlar için hijyen eğitiminin ikincisi Biga TSO ve Çanakkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirildi.
Biga TSO Başkanı Tuncay Yaşar, kanunen alınması gereken söz konusu eğitimin Biga'da da verilmesi için yetki aldıklarını, üyelere bunu duyurarak ikinci eğitimi organize ettiklerini bildirdi. Yaşar, bu eğitimlerin devam edeceğini ve üye işyerlerinin taleplerinin Biga TSO tarafından alınacağını söyledi. Düzenlenen eğitimde katılımcılara hijyen ve sanitasyon, gıdadaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda infeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı ile el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı konularında bilgiler verildi.
Gıda hijyeni eğitimi, Çanakkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Mehmet Sezer, Gıda Mühendisleri Dilek Özipek Donduran, Erdem Kara ve Ali Hakan Donduran tarafından verildi. İkincisi düzenlenen eğitime 28 kişi katıldı.
(ST-GD-MŞ)

16.02.2013 16:25:22 TSI

Editör: Wan Haber