Biga Ticaret Sanayi Odası başkan adayı Şadan Doğan, TSO seçimleri öncesinde hazırladıkları projelerini açıkladı. Doğan, Karabiga'dan İstanbul'a deniz otobüsü seferleri düzenlenmesi için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.
Şadan Doğan, "Toplantılarımız tüm üyelerimize ve basına açık yapılacaktır. Meclis toplantılarımıza 3 ayda bir valimiz, milletvekillerimiz, kaymakamımız ve belediye başkanımız ile ilgili kurum ve kuruluşlar davet edilerek üyelerimizin sorun beklentileri ele alınacaktır. Tüm üyelerimizle yılda en az bir kez istişare toplantısı düzenlenecek, üyelerimize söz hakkı tanınacaktır. Ayrıca piknik vs. düzenlenerek üyelerin kaynaşması sağlanacaktır. Girişimci Geliştirme Merkezi olan GİGEM aktif hale getirilecek, tecrübeli işadamlarımızdan, üniversitemizden alınacak destekler ile üyelerimizin ve girişimcilerimizin eğitimlerine önem verilecektir. Kadın girişimciler Kurulunun daha faal çalışması sağlanarak, gençlerin işlerini geliştirmeleri veya yeni iş kurumları konusunda faizsiz ve hibe kredilerinin sağlanması konusunda destek olunacaktır" dedi.
Karabiga beldesinden İstanbul'a deniz otobüsü seferleri konması için özelleştirilen İDO şirketi ile görüşmeler yapılacağını söyleyen Doğan, "Karabiga Belediyesi'nin bu konudaki girişimlerine destek verilecektir. Hükümet programında olan BandırmaÇanakkale demiryolunun Biga güzergahını kullanması ve projenin hızlandırılması için milletvekillerimiz ile birlikte Ulaştırma Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulacak. Karabiga'daki iskele genişletme çalışmaları veya liman için Gestaş ile ve gerekirse bölgemizdeki sanayiciler ile belediye ortaklında liman kurulması ve işletilmesi sağlanacak. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne bağlı ilçemizde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu dışında 3 fakültenin daha açılması için girişimcilerde bulunulacak ve Biga üniversitesinin kurulması için çalışmalara destek verilecektir. Yapımı tamamlanan ve 100 bin dönümlük sulama projesi ihalesi ocak ayında yapılacak olan Taşoluk barajı ile bölgemizdeki zirai ürünlerde verimlilik artacak ve gıda yatırımları artacak. Bölgemizdeki gıda yatırımlarının teşvik edilmesi ve yeni yatırımların gelmesi için girişimlerde bulunulacak" diye konuştu.
(ST-GD-MŞ)

17.01.2013 17:54:21 TSI

Editör: Wan Haber