Seçim çalışmaları kapsamında gündüzleri esnaf, köy ve mahalle toplantılarını sürdüren Bidav, bugün de Seyit Fehim Mahallesi’nde düzenlenen kadın toplantısına katıldı. Seyit Fehim Mahallesi Özgür Toplum Derneği’nde düzenlenen kadın toplantısına Van Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Rukiye Aslan ve BDP Kadın Meclisi üyeleri de eşlik ederken toplantıya çok sayıda kadın katıldı. Toplantıda konuşan Bidav, 2014 seçimlerinin kendileri için referandum niteliği taşıdığını söyleyerek,”Van’da 2014 yılında özgür kadın ile özgür toplumun temellerini oluşturacağız” dedi.


“KÜRT KADINI DİRENİŞİN SİMGESİDİR”
Kürt özgürlük mücadelesinde Kürt kadınlarının büyük bedeller verdiğini ve halen o bedelleri vermeye devam ettiğini ifade eden Bidav, ”Kürt kadınları özgürlük mücadelesinde çok büyük bedeller verdi. Yine Kürt anneleri dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş acılar çekti, kimi zaman sistemin baskısına maruz kaldı kimi zaman ise evlatlarını toprağa verdi. Ama Kürt kadını bunca acıya rağmen hiç yılmadı. Her daim direnişin en önünde yer alarak mücadelenin her safhasında yer aldı. Kürt kadının önemli mihenk taşlarından Beritanlar, Zilanlar, Sakineler, Ronahiler ve Rojbinlerin direngenliği bizlere en somut örnektir. Yoldaşlarımızı anarken, onların anıları önünde saygıyla eğiliyor, mücadelelerinin bizlerin yolu olacağını buradan bir kez daha belirtmek istiyoruz” dedi.


Son olarak seçim çalışmalarına ilişkin bilgilendirmede bulunan Bidav, seçimde en büyük payın kadınlara düştüğünü, kadınların birlik ve beraberliği ile seçimden galip çıkacaklarını söyledi.

Editör: Wan Haber