BDP Van İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ile Veysel Keser seçim çalışmaları kapsamında sürdürdükleri ev toplantılarına devam ediyor. İskele Mahallesi’nde toplantı da konuşan bir yurttaş,” Bizim başımızı hiç öne eğmediniz. 50 yıldır bu şehirde yaşıyoruz. Birçok kez başımız önümüze düştü. Utandık, ama 5 yıldır başımız dik ve yapılanlarla gurur duyuyoruz. Keşke 50 yıl önce de Bekir Kaya gibi birisi gelseydi ve onu belediye başkanı olarak seçseydik. Benim 9 oyum vardı geçen seçim ama bu seçimde Bekir Kaya için 150 tane oyum var” dedi.

BDP Van İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ile Veysel Keser seçim çalışmaları kapsamında sürdürdükleri ev toplantılarına her gün bir mahallede aldıkları toplantılarla devam ediyor. Bidav ile Keser, seçim çalışmaları kapsamında her gün onlarca toplantı alarak yurttaşların fikirlerini alarak seçim çalışması sürdürüyor. İskele Mahallesi’nde dün gece 5 toplantı alan Bidav ile Keser’e Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP İpekyolu Eş Başkanı Ahmet Enterli’de eşlik etti.  Halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan Bidav ile Keser, yurttaşlara projelerini anlatarak destek istedi.

‘Kürdistan’da referandum yapacağız’

İskele’de düzenlenen ev toplantısında konuşan BDP İpekyolu Eş Başkan adayı Aygül Bidav, yurttaşlardan destek istedi. Kürtlerin büyük bedel vererek bugünlere geldiğini söyleyen Bidav, Kürt halkının 30 yıllık mücadele ve verilen büyük bedellerle artık özgürleşmesinin vakti geldiğini ifade etti. Seçimlere sadece belediyeyi kazanmak olarak bakmadıklarını belirten Bidav,” Kürdistan’da alınacak her belediye fazlalaşacak her bir oy bize öz yönetimi, bizlere özgürlüğün kapısını aralayacak. 2014 seçimleri Kürdistan’da aslında bir referandum sınavı olacak. Bizler Kürdistan’da gerçek irademizi ortaya koyarak bizlerden başkasının bizleri yönetmesine izin vermeyeceğiz. Onun için bu seçimler çok önemlidir. 30 Mart’ta irademizle sandıklara giderek oylarımızı barış, kardeşlik ve özgürlükten yana kullanacağız” dedi.

‘Van’ı  model bir kenti yapacağız’

Ardından konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayı Veysel Keser ise, Çelebibağı’nda yapmış olduğu belediyecilik deneyimlerinden bahsetti. Çelebibağı’nda kısıtlı imkanlarla AKP’li Erciş Belediyesi’nden daha çok hizmet ürettiklerini belirterek,” Bizler Çelebibağı’nda adeta bir devrim yaptık. Bugün gidin Çelebibağı’nda asfaltlanmamış, parke yapılmamış tek bir yol bulamazsınız. Yine kanalizasyonu tamamen bitirdik. Bölgenin en önemli kültür merkezlerinden biri olan Roj Kültür Merkezi’ni yüzde 90 civarında tamamladık. Yani biz Çelebinbağı’nda adeta bir devrim yaptık. Zaten Bekir başkanın icraatlarını anlatmaya gerek yok. Hepimiz görüyoruz Van’a beler yaptığını. İşte biz bunun için geldik, biz Van’ın kalkınması için Van’ın Türkiye’nin model bir kenti olması için sizlere geldik. Bu hizmet şiarını kalıcı hale getirmek için kapılarınızı açtık. İnanıyorum ki 30 Mart’ta sizlerin destekleri ile bu kentte yeni güneşli bir sabaha başlayacağız” dedi.

Kaya: Van halkına karşı dürüst olmak bizim vazgeçilmez ilkemizdir

Son olarak konuşan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Van halkının kendilerine bir emanet bıraktığını, kendilerinin de Van halkına bu emanetlere asla ihanet etmeyeceği sözü verdiklerini ifade ederek,” İnsanlar bize bir emanet bıraktı. Biz ilk gün bu emanete ihanet etmeyeceğimizi söyledik. Bundan sonrada asla bu emanete ihanet etmeyeceğiz. Biz halkımıza karşı her daim dürüst olduk bu bizim için vazgeçilmez bir ilkedir.  Verilen bu kadar emek ve bedele laik olmamız gerekiyor. Bizler bu emek ve değerlere layık olmazsak, demek ki bizim vicdanımız o zaman yoktur. 5 yıl boyunca halkımızın emekleri ile bu kente bir temel attık. Biz halkımızla birlikte bu temelin üzerine duvarı öreceğiz. Allah bizi hiçbir zaman halkımıza karşı mahcup etmesin, başımızı eğmesin” dedi.

 

Editör: Wan Haber