BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ile Veysel Keser seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Eş başkan adayları Bidav ile Keser gittikleri her yerde halkın yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Seçim çalışmalarını 2 koldan sürdüren Bidav ile Keser halk toplantılarına hız verdi. Bidav Bostaniçi beldesinde düzenlenen halk toplantısına katılırken, Keser ise BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ile birlikte Erçek beldesinde düzenlenen köy toplantılarına katıldı.

Seçim çalışmaları kapsamında BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ile birlikte Erçek’e bağlı Yatıksırt ve Çalımlı köylerinde düzenlenen halk toplantısına katılan BDP İpekyolu Eş Başkan Adayı Veysel Keser burada yurttaşlardan destek istedi. Keser ve Gür’e BDP İpekyolu Eş Başkanı Nesibe Akdağ ve çok sayıda partili de eşlik etti. İlk olarak Yatıksırt köyüne giden Gür, Keser ve beraberindekiler köyde bulunan taziye evinde yüzlerce yurttaş tarafından karşılandı. Çoğunluğu gençlerin oluşturduğu toplantıya köy muhtarı ve köy imamı da katıldı. Burada ilk olarak konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Veysel Keser, Kürt halkı olarak önemli ve hassas bir süreçten geçtiklerini belirterek, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat uluslar arası komployu kınadı. Yerel yönetimlerin önemine de değinen Keser,”Kürt halkını inkar eden, dillerini kabul etmeyen bir zihniyet bu halka nasıl bir hizmet verebilir ki? AKP’nin tek anlayışı Ya AKP’li olacaksınız ya tutuklu olacaksınız yâda ölü olacaksınız. BDP’nin sisteminde ise yeri geldiğinde halkı için canını vermek var. Eş başkan adayımız Aygül Bidav, KONGRA-GEL Eş Başkanı Remzi Kartal bunun örneklerinden bir tanesidir. Şimdiki AKP’li Erçek Belediyesi sivil bir belediye değil. Çünkü oda valilik ve kaymakamlık sistemi gibi çalışıyor. Ama BDP’li belediyelere bakın, hepsi halk ile birlikte çalışıyor. Halkın istedikleri hizmetleri gerçekleştiriyor. Onun için halkın belediyesi, halk belediyeciliği diyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan BDP Van Milletvekili Nazmİ Gür, kendilerini karşılayan köy halkına teşekkür ederek, kendilerine Avrupa da yaşayan Remzi Kartal’ın selamlarını getirdiğini söyledi. Belde halkına özelilikle selamlarını iletilmesini isteyen Kartal’ın tüm Kürt halkından ittifaklarını ve birliklerini sağlamalarını istediğini dile getirdi. Yapılacak seçimleri yüzde 70 gibi bir oranda kesin kazanacaklarını söyleyen Gür,”Bugün barış süreci de varsa Abdullah Öcalan istediği için vardır” dedi. Yerel yönetimlerin önemi anlatan Gür,tek amaçlarının halkın hizmetkârı olmak olduğunu dile getirerek, halkları için halkın altındaki toprağa kurban olacaklarını söyledi. 

Gür, Keser ve beraberindekiler daha sonra Çalımlı köyüne geçerek burada düzenlenen halk toplantısına katıldı. 

BDP İpekyolu Belediyesi Eş Başkan Adayı Aygül Bidav seçim çalışmaları kapsamında Bostaniçi beldesinde düzenlenen halk toplantısına katıldı. 

BDP İpekyolu Belediyesi Eş Başkan Adayı Aygül Bidav seçim çalışmaları kapsamında Bostaniçi beldesinde düzenlenen halk toplantısına katıldı. Bostaniçi TOKİ’de bulunan Bostaniçi Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen halk toplantısına BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Aygül Bidav, Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ile HDP Van İl Eş Başkanı Esen Günay katıldı. 400 kişilik konferans salonun tamamının dolduğu toplantı da çok sayıda yurttaş ise toplantıyı ayakta izlemek zorunda kaldı. Salon girişinde yurttaşlar tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılandı. Toplantı konuşan Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, yurttaşlara gösterdikleri katılımdan dolayı teşekkür ederek, Bostaniçi’nin dün olduğu gibi bugün de gerçek iradesini ortaya koyarak şimdiden seçimin galibini belirlediğini söyledi. 

Daha sonra konuşan Bidav ise, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat uluslar arası komployu kınayarak konuşmasına başladı. Bidav,” Bu heyecanınız bu coşkunuz karşısında diyecek laf bulamıyorum. Sizlerin desteği ile 31 Mart’ta Van’da zaferle çıkacağız. El ele omuz omuza verip bu seçimlerden zaferle çıkacağız. 31 Mart’ta Van’ın tamamını öz yönetimle bütünleştireceğiz. Bunun için çok çalışmamız gerekiyor, her yere herkese gitmemiz gerekiyor” dedi.

Bidav ve beraberindekiler daha sonar belde de bulunan ev ziyaretleri ve diğer toplantılara katıldı.

Editör: Wan Haber