BDP İpekyolu Eş Başkan adayları Aygül Bidav ile Veysel Keser “Öz yönetimler, özgür kimliğe” şiarı ile düzenledikleri seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında Cevdet Paşa ve Hafızıye Mahallesi’nde düzenlenen ev toplantılarına katılan Bidav ile Keser halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı. Yurttaşların,’evimize hoş geldin barışın güvercini’ ile karşılanan Bidav ile Keser, yurttaşlarla seçimlere ilişkin tartışma ve sohbetlerin yaptı.

‘Allah bizi size karşı mahcup etmesin’

Cevdet Paşa Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya katılan Bidav ile Keser ev sahibi ve toplantı için gelen yurttaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Bidav ile Keser’i kapıda karşılayan ev sahibi Bidav’a, ’evimize hoş geldin barışın güvercini’ selamı ile karşıladı. Sıcak ilgiden dolayı ev sahibine teşekkür eden Bidav ile Keser daha sonra yurttaşlarla tek tek selamladı. Bidav,”Bizlere bu mütevaziliği gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Allahtan tek dileğim sizlere karşı mahcup olmamak. Sizlere belediye başkanı değil, sizlerin yoldaşı, sizlerin arkadaşı, ailenizin bir parçası olma sözü veriyorum. Hepimiz el ele, birbirimize güç vererek kendi kendimizi yöneteceğiz. Kentimizi model ve örnek bir yerleşim yeri haline getirerek, geleceğimizi hep birlikte şekillendireceğiz” dedi.

‘Çocuklarımızın ölmediği bir ülke mümkün’

Toplantıda siyasal sürecide değerlendiren Bidav, 40 yıla yakın yaşanan çatışmalı sürecin ardından PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine başlatılan barış sürecinden sonra, 1 yıldır hiçbir gencin yaşamını yitirmediğini ve annelerin ağlamadığını ifade ederek,” Sayın Öcalan’ın çağrısı ardından tarihi Amed Newroz’u ile yeni bir süreç başladı. Bu süreç ile 1 yıldır tek bir gencimizin kanı akmadığı gibi yine tek bir annemiz ağlamadı. Bu insanlık için büyük bir zaferdir. Sayın Öcalan her defasında söylüyor ki,’savaş cehennem ise, barışta cennettir’ diye. Evet, gerçekten çocuklarımızın ölmediği, annelerimizin de ağlamadığı bir ülke cennettir. Böyle bir ülkeyi hep birlikte inşa etmek mümkündür. Bizlere düşen ise Sayın Öcalan’ın elini güçlü kılmaktır. Yüreği barış için atan Sayın Öcalan için bizlerde birbirimiz etrafında kenetlenmeli ve ona seçimlerde göstereceğimiz güçlü irade ile o gücü vermemiz gerekiyor” dedi.

Ardından konuşan Çelebibağı Belediye Başkanı ve İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Veysel Keser ise, yurttaşlara 31 Mart’ta halkın belediyesi olacakları sözü vererek,”Değerli halkımız 30 Mart seçimlerinde herkes kendine oy kullanacak, kimse şahısların koltuğa oturması için oy kullanmayacak. Bu seçimlerin kaderiniz belirleyecek olan sizlersiniz. Biz koltuk değil, halkımızla birlikte belediye yönetme sözü veriyoruz. Yine kentin tüm dinamiklerini kadınlarını, gençlerini, esnafını farklı kesimlerin tamamını yönetimimize dahil ederek çalışma yapacağız” dedi.

Editör: Wan Haber