Afyonkarahisar Bolvadin Gelişim Platformu Bolvadin'den değerlerle buluşmaya devam ederken, platformun bu ayki toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ. eski Genel Müdürü Süleyman Pektaş konuk oldu.
Bolvadin Belediyesi Bol-Dav Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mehmet Akif Çakırer'in platform faaliyetlerini anlattığı sinevizyon sunumuyla başladı. Bolvadin Gelişim Platformu'nun bu ayki toplantısına eski HAS Parti kurucular kurulu üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ eski Genel Müdürü Süleyman Pektaş konuk olarak katıldı.
Pektaş yaptığı konuşmada, genel müdürlüğü döneminde genişleyen raylı sistemler sayesinde büyüyen Ulaşım AŞ'yi iyi değerlendirdiklerini belirtti. Bolvadin'de esnaflık kültürünün var olduğunu ama küreselleşmeyle bunun azaldığını söyleyen Pektaş, "Bolvadin'in kendi dinamikleriyle kalkınmayı sağlaması açıkçası zor. Bu sebeple yeni trendleri izlemek gerekiyor. Bolvadin'in farklı projelere odaklanması gerekiyor. Afyonkarahisar termal turizme odaklanıyorsa Bolvadin'in farklı bir konsept geliştirmesi gerekiyor. Hayvancılık ve tarım sektörü Bolvadin'in farklılık yapabileceği bir alandır. Bu Bolvadin için hayat meselesidir" dedi.
Toplantıya platform yönetim kurulu üyeleri katıldı.
(MK-GC-SK-Y)

16.02.2013 16:10:59 TSI

Editör: Wan Haber