Bolu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Caner Güngör, bir basın toplantısında gazetecilerin içki içerek yazı yazdıklarını iddia eden Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'a sert tepki göstererek, "Önemli olan milletvekili değil adam olmaktır. Hangi gazetecileri işaret ettiğini açıklamalıdır" dedi.
Milletvekili seçildiği günden bu yana gafları ve parti içindeki isimlerle yaşadığı sıkıntılarla sürekli gündeme gelen Ali Ercoşkun'a, BGC'den büyük tepki geldi. Dün parti binasında düzenlediği basın toplantısında, kendisi için dosya iddialarında bulunan gazetelerin haberlerini yalanlayan ve bu haberleri yapanları içki içerek yazı yazdıkları yönünde suçlayan Ercoşkun'a basın mensuplarından tepki yağdı. BGC Sosyal Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen BGC Yönetimi, Ali Ercoşkun'a sert ifadelerle yüklendi. Yönetim kurulu adına konuşan Başkan Caner Güngör, "Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, geçtiğimiz gün parti binasında düzenlediği basın toplantısında yine gazetecileri hedef alan sözler sarf etmiştir. Daha önce de kameralar karşısında meslektaşlarımızı kast ederek 'mani mani' işareti yapıp aklınca hedef saptırmıştır. Meslektaşlarımıza karşı 'çamur at, izi kalsın' politikası uygulayan Sayın Milletvekili, iki gün önce de gazetecileri içki içip haber yazdığını ima etme cüretini kendinde görmüştür. Tabi Sayın Ercoşkun 20 yıllık dostluğu bulunan ve köşe yazılarını viski içerek yazdığı kamuoyunca bilinen şahısla çok içli dışlı olduğu için diğer gazetecileri de bu kategoride sanması doğaldır" ifadelerini kullandı.
Ali Ercoşkun'un 'akşam oturup değişik içecekler kullanıyorlar. Sonra da haber yazıyorlar" sözlerine sert ifadelerle yanıt veren Caner Güngör, "Bilindiği üzere gazeteciler Ali Ercoşkun'un Genel Merkeze Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Ömer Sayın'ı şikayet eden dosyalar hazırlayıp götürdüğünü iddia eden haberler yapmışlardır. Ercoşkun bu iddialara cevap verirken maalesef bizce üzücü, kendisinin ise alışkın olduğu bir üslupla gazetecileri töhmet altında bırakıcı, küçük düşürmeye yönelik söylemlerle köylü kurnazlığı taktiğini uygulamak istemiştir. Ancak pabuç o kadar ucuz değildir. Sayın vekil kendisine yakışanı yapabilse, bahse konu haberleri yapan gazetecilere tekzip gönderebilir ya da mahkemeye verebilirdi. Fakat Ercoşkun yine kendisine yakışanı yaptı ve ipe sapa gelmez açıklamalarda bulundu. Bunu da kamuoyunun taktirine bırakıyoruz. Demek ki ateş vardır, duman tütmesi de normaldir. Sayın Ercoşkun bu açıklamasında hangi gazetecileri işaret ettiğini delikanlı gibi söylemediği için tüm gazeteci arkadaşlarımızı töhmet altında bırakmıştır" şeklinde konuştu.
Kınama metnini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceklerini söyleyen Başkan Güngör, açıklamasını şöyle tamamladı;
"Buradan Ercoşkun'a sesleniyorum. Önemli olan milletvekili olmak değil, adam olmaktır. Açıklamalarınızdan dolayı sizi kınıyoruz. Bu kınama metninin bir örneğini AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da göndereceğimizi kamuoyuna bildiririz."
(UU)

29.01.2013 16:43:54 TSI

Editör: Wan Haber