İstanbul Halk Tiyatrosu'nun 'Bezirgan' adlı tiyatro oyunu, Kültür Merkezi Lale Salonunda Manisalı sanat severlerle buluştu.
SNS Fuarcılık organizasyonu ile Manisa'ya gelen oyunu başta Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere Belediye Başkan Yardımcıları Nursel Ustamehmetoğlu ve Funda Solak ile çok sayıda tiyatro sever izledi.
Moliere'in yazdığı Yıldıray Şahinler'in uyarlayarak yönettiği, ünlü oyuncular Cem Davran, Erkan Can ve Şebnem Bozoklu'nun yer aldığı 'Bezirgan' izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Kendini iyi niyetli bir adam gibi göstererek Zikret'in evine sızan sahtekar Bezirgan'ın ev halkının başına açtığı dertleri mizahi bir dille seyirciye aktaran oyun, geleneksellik ve modernliğin harmanlandığı diyaloglarla Manisalılar'ı kahkahaya boğdu.
Oyun sonunda oyuncuları ayakta alkışlayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisalılar'a güzel bir gece yaşattıkları için oyunculara teşekkür ederek, "Manisa Belediyesi olarak her zaman sanatın yanında olduk. Sanatçılarımıza da destek olmaya çalışıyoruz. Sizleri tekrar burada görmüş olmaktan dolayı Manisalılar sizlere adına teşekkür ediyorum" dedi. Oyunculardan Bahtiyar Engin de geçtiğimiz yıl Alevli Günler oyunu ile Manisalı tiyatro severlerle bir araya geldiklerini belirterek, "Değerli Belediye Başkanı Cengiz Ergün bizleri tekrar burada görmek istediklerini ifade etmişlerdi. Bizler de bu kez Bezirgan oyunumuzla sizlerle buluştuk. Görüyoruz ki tiyatro oyunları için Manisalı sanat severlere bu salonlar bile yetmiyor. O yüzden böyle bir Belediye Başkanına sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Bizleri ağırladığınız için İstanbul Halk Tiyatrosu adına hepinize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
(YB-ERG-Y)

17.01.2013 14:38:10 TSI

Editör: Wan Haber