Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya Kemer'de düzenlenen 2013 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasına katılan Özel Yüzyıl Bezci Koleji öğrencisi Uygar Şenyüz, Türkiye 4.'sü olarak milli takımada seçildi.
Ülke genelinde 2001-2006 arası doğumlu 54 il ve KKTC'den 1333 sporcunun 27 Ocak 1 Şubat 2013 tarihlerinde 5 gün boyunca birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiği turnuvada 7 yaş grubunda ise Özel Yüzyıl Bezci Koleji 1/A sınıfı öğrencisi Uygar Şenyüz, 7,5/9 puan ile Türkiye 4.sü olarak milli takıma girmeyi başardı. Satranç öğretmeni İlhami Acar yaptığı açıklamasında; "Uygar aldığı başarıyla göğsümüzü kabartmıştır. Bu Uygar'dan beklediğimiz bir sonuçtu. Tüm okul idarecilerine ve velilerimize teşekkür ediyorum. Onların destekleri sayesinde çocuklarımızı gelecekte daha iyi yerlerde göreceğimize inanıyorum" dedi
Öğrencilerinin başarılarıyla büyük gurur ve mutluluk duyduğunu belirten Özel Yüzyıl Bezci Koleji Okul Müdürü Semih Candaş ise; "Bezci Koleji olarak bir kez daha farkımızı ortaya koydu. Eğitim de olduğu gibi sportif ve kültürel etkinliklerde de başarılarımızla ön plana çıkmak bizi gururlandırıyor. Son olarak Zeka sporu olan Satrançta Uygar Şenyüz isimli öğrencimiz Türkiye 4.'sü olarak Nazilli'nin ve Aydın'ın ismini duyurdu. Kendisine ve ailesine başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu.
(ÜÖ-MB-İK)

06.02.2013 17:31:27 TSI

Editör: Wan Haber