Yaklaşık 60-70 hanenin bulunduğu 7. Sokak’ta, yolun dar ve asfaltsız oluşuna vatandaşlar tepki gösterdi. Özellikle hastalarının olduğu zamanlarda, ambulansın sokağa girmediğini, bu yüzden hastalarını sırtlarında anayola kadar taşıdıklarını ifade eden vatandaşlar, yolun genişletilmesi için belediyeden sadece briket istediklerini ve kendi arsalarından 1-2 metre vereceklerini kaydetti.

Mahalle sakinlerinden Erhan Özok, “Öncelikle bizim buraya yol yapılsın, asfalt dökülsün veya da parke taşı döşensin dedik. Belediye yetkilileri, ‘Altyapısı yoktur, altyapıyı yapalım ondan sonra yapacağız’ dediler. Altyapı da yapıldı. Ondan sonra geldiler, ‘Yolu genişletin’ dediler. Biz de, 'Briket verin, yolu genişletelim dedik. ‘Briket de veremeyiz, yolu da genişletemeyiz’ dediler. Bu vaziyette defalarca gittiğimiz halde, her seferinde, ‘Bugün geleceğiz, yarın geleceğiz’ diyerek beklettiler. 300-400 metrelik yol bu halde” iddialarında bulundu.

Şebeke suyunun sık sık patladığını da belirten mahalle sakinleri, şebeke suyu ile kanalizasyonun aynı yerden yan yana gittiğini belirtti. 
Van Belediyesi yetkilileri ise, konuyu tekrar inceleyip ona göre açıklama yapacaklarını söyledi.

Editör: Wan Haber