Çığ düştüğü belirtilen Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Yaşat köyünde yaşayan 8 kişilik Aşkan ailesinden 3 gündür haber alınamıyor.
Beytüşşebap'ta 5 gündür aralıksız devam eden kar yağışı, günlük yaşamı durma noktasına getirdi. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 3, yüksek kesimlerde ise 4 metreye kadar ulaştı. Beytüşşebap'a 15 kilometre mesafede bulunan Yaşat köyünde kalan 8 kişilik Aşkan ailesinden ise haber alınamıyor.
Beytüşşebap'ta yaşayan Zehra Yacan, 3 gün önce, köyde yaşayan ablası Remziye Aşkan'ın oğlu Ayhan ile cep telefonu görüşmesi yaptığı sırada görüşmenin kesildiğini ve o günden beri kendilerinden bir daha haber alamadıklarını söyledi. Yacan, "Ablamın oğlu Ayhan Aşkan, 3 gün önce beni aradı. 'Teyze karın altında kaldık' dedi. Daha sonra telefon kesildi. Daha sonra bir çok kez aradım fakat ulaşamadık. Dün belediyeye gittim. Karakola ve emniyete bildirdim. 'Telefon şebekesi kesilmiş' dediler. Ama mümkün değil, mutlaka bana ulaşırlardı. Bir türlü haber alamadık. Öldüler mi, kaldılar mı bilmiyoruz? Oğlumu gönderdim, kar yığını nedeniyle yarı yoldan dönmek zorunda kaldı. Yetkililerden yardım istiyoruz" dedi.
(EB-YRT-OK-Y)

11.01.2013 16:29:08 TSI

Editör: Wan Haber