Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezi ve köylerinde aşırı kar yağışından dolayı devrilen elektrik direkleri ve enerji sağlayan kabloların kopması nedeniyle 13 gün karanlıkta kalan bölge, TEDAŞ ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda aydınlandı.
Kar kalınlığının yer yer 3 metreye ulaştığı Beytüşşebap ilçesinde meydana gelen arızayı gidermek için seferber olan TEDAŞ ekiplerine köylüler de destek oldu. Önceki hafta etkili olan yoğun kar yağışı, elektrik direklerinin devrilmesine ve kabloların kopmasına neden olmuştu. İlçe merkezi ve köylerini karanlıktan kurtarmak için çalışma başlatan ekipler, 13 gün aradan sonra yeniden Beytüşşebap'a elektrik verdi. Ekipler tarafından başlatılan çalışmalara destek veren yaklaşık 200 köylü elektrik direklerinin yeniden dikilmesi ve kopan kabloların onarımı için seferber oldu. Vatandaşların desteği ile çalışmalarını kısa sürede tamamlayan TEDAŞ ekipleri ilçe merkezi ve köylerine 13 gün aradan sonra yeniden elektrik verdi.
TEDAŞ görevlisi Mesut Ataman, yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek gerilim hatları direklerinin devrildiğini söyledi. Ataman, "Devrilen direkler ve kabloların kopması sonucu bölgeye elektrik verilemiyordu. Yaptığımız çalışmalarda vatandaşlar da bizlere yardımcı oldu. Aldığımız bu destek ile kısa sürede direkleri yeniden diktik ve ilçe ile köylere elektrik verdik. Bölgedeki hatlar çok eski olduğu için aşırı kar yağışını kaldıramadı. Bu tür sorunların bir daha yaşanmaması için hattın tamamen yenilenmesi gerekiyor" dedi.
(EB-AKK-Y)

20.01.2013 11:48:45 TSI

Editör: Wan Haber