Konya'nın Beyşehir ilçesinde yüksek rakımlı bazı yerleşim birimlerine kar yağdı.
İlçede yağmurla gelen yağış yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. İlçeye bağlı Huğlu beldesinde kar yağışı belde merkezini beyaz bir görüntüye büründürdü. Huğlu Belde Belediye Başkanı Fehmi Tekin, kar yüksekliğinin beldede 2-3 santime ulaştığını belirtirken, yörenin mevsimin ilk karı ile tanıştığını söyledi. Beyşehir'in yüksek kesimleri de kar yağışının ardından beyaza büründü. Anamas Dağı'nın zirvesi de beyaz örtüyle kaplanırken, aralıklarla devam eden yağışın öğleden sonra durması sonrasında güneşin de yüzünü göstermesiyle ilçede adeta bir günde dört mevsim yaşandı.
Beyşehir Konya Karayolu'nda sabah saatlerinde kar yağışı nedeniyle Kızılören mevkisinde ulaşımda aksamalar yaşandığı, kayarak yoldan çıkan bazı tırların bölgeye sevk edilen çekiciler vasıtasıyla kurtarıldığı bildirildi. İlçede yüksek kesimlere düşen düşen karla oluşan beyaz örtü, Beyşehir Gölü kıyılarında ortaya kartpostallık görüntüler çıkardı. Göl kıyısında uçuşan ilçenin sembolü olan martılar, sahildeki minyatür adaya ulaşımı sağlayan ahşap köprü üzerine konduklarında, Anamas Dağı zirvesindeki karla birlikte güzel görüntüler sergiledi.
Öte yandan, yağışla birlikte Beyşehir'de havaların hissedilir derecede soğuması nedeniyle, göl kıyıları adeta sessizliğe büründü. Beyşehirli balıkçılar da soğuk hava nedeniyle av faaliyetlerine ara verirken, göl yüzeyinde az sayıda tekne dikkat çekti.
(ARÖ-FM-Y)

04.12.2012 18:17:41 TSI

Editör: Wan Haber