Konya'nın Beyşehir İlçesinde, Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisi ulusal ve uluslar arası kamp merkezi haline gelecek.
AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Beyşehir için tahsis ettiği 2013 yılı yatırımlarını açıkladı. İlçedeki sportif projelerin devreye girmesi için bakanlık tarafından 3 milyon liralık bir ödeneğin tahsis edildiğini bildiren Huğlu, Beyşehir Gölü'nün Üstünler mevkisinde bulunan Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisi'nin ulusal ve uluslar arası bir kamp merkezi haline gelmesi için çalışma yürütüldüğünü söyledi.
Tesisin kapasitesinin artırılması ile birlikte yeni tesislerin yapımı için genel müdürlük tarafından hazırlanan proje çalışmalarının son aşamaya geldiğine işaret eden Huğlu, "Bu çalışmalar ve yer tahsisi bittikten sonra tesislerin yapımına başlanacak" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Beyşehir bölgesine çok ciddi yatırımları olacağını belirten Huğlu,3 milyon liralık bir kaynağın kamp merkezi ile birlikte kapalı spor salonu, mevcut stadyumun üzerinin kapatılması ve sentetik yüzeyli çim futbol sahasının yapım işinde kullanılacağını vurguladı.
(ARÖ-İP-Y)

18.01.2013 09:59:54 TSI

Editör: Wan Haber