Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hazırlanan Konya Valiliğinin önderliğinde işlerlilik kazandırılan "Gönül Elçileri Projesi"ne Seydişehir'de de start verildi.
Seydişehir Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen projenin tanıtım toplantısına, belediye ve belde başkanları, birim amirleri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.
Proje hakkında bilgi veren Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, "Seydişehir olarak bu konuda zaten bir alt yapımız var. Bildiğiniz üzere yetim ve öksüzlerin ev ziyaretlerine devam ediyorduk. Bunun aslında adı gönül ziyaretleridir. Bu projede paradan ziyade gönül olacak, insanın içinden gelecek. Allah'ın rızasını almak için yapılan bir çalışmadır" dedi. Kaymakam Sonel, "Biz bu proje için ilk önce okul yöneticileri ve okul aile birlikleri ile toplantı yaptık. Sizleri Seydişehir ailesi olarak görüyorum. İstedik ki sizlerle de bu projeyi gerçekleştirelim. Burası manevi havası olan bir şehir, bu maneviyata uyumlu bir şekilde bu projenin de hayat bulacağını umuyorum" dedi.
Gönül Elçileri projesine destek isteyen Kaymakam Sonel, vatandaşların Konya Valiliği ve Seydişehir Kaymakamlığı web sitelerinde yer alan Gönül Elçileri Projesi'nde hem yerel bazda hem de genel de yardım yapılacak olan birey için 'Gönül Elçisi Olmak İstiyorum' butonunu tıklayarak gerekli sayfalar doldurulup yardım edilecek bireyi de belirledikten sonra gönül elçisi projesine dahil olunabileceği aktardı.
Gönül Elçisi Projesi kapsamında kaymakamlık web sayfasından internet ortamında ki bu projeye "Gönül Elçisi Olmak İstiyorum ve Hizmet Almak İstiyorum" kategorileri ile iki ayrı başvuruda bulunacak
projeye başvuruların 25 Şubata kadar süreceği ve bu başvurular neticesinde "Hizmet Almak İstiyorum talebinde bulunan yetim, yoksul, yaşlı, engelli, şehir ve gazi ailelerinden birinin "Gönül Elçileri" seçerek bu projeye dahil olacaklar.
(BS-AH-Y)

24.01.2013 16:04:34 TSI

Editör: Wan Haber