Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde "Beyşehir Kaymakamlığı Göl Satranç Turnuvası" başladı.
Beyşehir Kaymakamlığı, Satranç Federasyonu Beyşehir İlçe Temsilciliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa organizasyonuyla Öğretmenevi'nde başlayan 2 gün süreli satranç turnuvasına 5 kategoride toplam 155 sporcu katılıyor. Turnuvayla ilgili bilgi veren Satranç Federasyonu Konya İl Temsilcisi Hasan Güven, 7 tur olarak planlanan turnuvanın 8, 10, 14 yaş altı, genel ve okul öncesi kategorilerinde düzenlendiğini belirtti. Güven, "Toplamda 153 sporcumuzun katılımı ile İsviçre sistemine göre bu turnuvayı gerçekleştireceğiz. Beyşehir Konya'da satranç sporunda aktif olan ilçelerden birisi. Bu aktifliğini göl turnuvası ile de pekiştiriyor. İnşallah belediyemizin de katkı ve desteğiyle bu turnuvayı ulusal hatta uluslararası boyuta taşırız diye ümit ediyoruz. Beyşehir'in göl gibi çok güzel ve özel bir konumu var. Biz bu organizasyonu geleneksel hale getirebileceğimizi düşünüyoruz" dedi.
Satranç Federasyonu Beyşehir Temsilcisi Durmuş Yıldırım ise, Beyşehir'de ilk kez düzenlenen turnuvaya gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını dile getirerek, desteklerinden dolayı Beyşehir Kaymakamlığına da teşekkür etti.
Turnuva sonunda kategorilerinde dereceye giren sporculara ödül olarak düzenlenecek törenle birer satranç takımı, katılımcılara ise madalya verileceği kaydedildi.
(ARÖ-SA-İP-Y)

15.12.2012 17:50:03 TSI

Editör: Wan Haber