Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Beyşehir Gölü'nün temizlenmesi konusunda verdiği talimat ilçede mutlulukla karşılandı.
Beyşehir Birliği, Göl, Doğa ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Beyşehir Gölü'nün temizlenip temizlenmediğini sorması üzerine, 'Ne gerekiyorsa yapın. Bu konuda paranın bir önemi yok. Haliç nasıl temizlendiyse, Beyşehir Gölü'nü de aynı şekilde temizleyin' şeklinde basına yansıyan sözlerinden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın, son Konya ziyaretinde, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na Beyşehir Gölü'nün temizlenmesi ile ilgili verdiği, basına da yansıyan talimatının ilçe halkı arasında memnuniyet yarattığını dile getiren Tan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından verilen talimatla hazırlanan Beyşehir Gölü için hazırlanan Beyşehir "Gölü İyileştirme Projesi"nin maliyeti ile ilgili yaşanan soru işaretlerinde ise kaygıya yer olmadığının bu sözlerle ortaya çıktığını söyledi.
Beyşehir Gölü su seviyesinin hayata geçirilen projeler ve geçtiğimiz yıllarda mevsimin yağışlı geçmesinin ardından arzu edilen noktaya ulaştığını vurgulayan Tan, "Şu an Beyşehir Gölü'nde su kotu 1122.41'in üzerinde. Yani, su kotunun üzerinde 1,5 metrelik bir fazlalık var. Su miktarı ile ilgili endişelerimiz ortadan kalktı. Ancak, bu yeterli değil, Beyşehir Gölü'nün temizlenmesi ve bununla ilgili hazırlanan projelerin de bir an önce devreye girmesini bekliyoruz. Bu konudaki çalışmalar umut verici. Başbakanımızın son talimatının ardından ise bu konudaki kaygılarımız ortadan kalktı. Bu projelerin hayata geçmesi için istenen ödeneklerin bir an önce ayrılarak çalışmaların başlamasını arzu ediyoruz. Çünkü, Beyşehir Gölü konusunda artık bizlerin ve bölgemiz halkının daha fazla beklemeye tahammülü kalmadı" dedi.
(AH-Y)

07.01.2013 15:17:12 TSI

Editör: Wan Haber