Beyoğlu'nda kendini gümrük memuru olarak tanıtan ve bir vatandaşa ucuz telefon getireceğini söyleyerek 27 bin 800 lirasını alarak kayıplara karışan şahıs, polisin çalışması sonucu yakalandı. Polis, kayıplara karışan şahsı, internet üzerinden bulup kısa sürede yakaladı.
Edinilen bilgiye göre, olay şöyle gelişti. Bir şirkette daha önce güvenlik görevlisi olarak çalışan 25 yaşındaki S.H. yaklaşık 2 ay önce işsiz kaldı. Tokat'taki babadan kalma evini satan S.H. bu para ile ticaret yapmak için araştırma yapmaya başladı. Eski işyerinden bir arkadaşı vasıtası ile tanıştığı A.Ç'nin, kendisini gümrük memuru olarak tanıtması ve ardından ucuz telefon, televizyon ve dizüstü bilgisayar getireceğini söylemesi üzerine bütün parasını verdi. S.H. den bankadan çektiği 27 bin 800 TL parayı alan A.Ç, telefonunu ve sosyal medyadaki hesabını kapatarak kayıplara karıştı. A.Ç.'ye ulaşamayan S.H. bunun üzerine polise başvurdu.
S.H'nin şikayeti üzerine harekete geçen Güven Timleri Şube Müdürlüğü B Bölge Amirliği'ne bağlı ekipler, şahsı bulmak için çalışma başlattı. S.H'nin verdiği bilgiler doğrultusunda araştırma yapan ekipler, A.Ç ile ilgili herhangi bir kayda ulaşamadı. Çalışmalarını internet üzerinde yoğunlaştıran ekipler, bu kez A.Ç ile ilgili internet üzerinden bir adrese ulaştı. Bugün saat 04.00'da eve giden Güven Timleri dolandırıcılık yaptığı iddia edilen A.Ç.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Evde yapılan aramada ise ele 25 bin TL ele geçirilerek S.H.'ye teslim edildi. Şüphelinin Taksim Polis Merkezi'ndeki sorgusunun ardından savcılığa sevk edileceği öğrenildi.
(ME-Y)

15.02.2013 07:06:52 TSI

Editör: Wan Haber