Darbele Karşı 70 Milyon Adım Platformu, Beyoğlu'nda düzenlediği yürüyüşle darbeleri protesto etti. Platform adına konuşan Elçin Poyraz, kamuoyunda darbecilerin aklanması için büyük bir kampanya yürütüldüğünü belirterek, "Balyoz darbecileri aklanamaz" dedi.
Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Platformu üyesi yaklaşık 500 kişi, Beyoğlu Tünel Meydanı'nda toplandı. Galatasaray'a yürüyen grup, "Balyoz Darbesi Aklanamaz" pankartı taşıdı. İstanbul Barosu önünde geçerken, "Darbeci baro" şeklinde slogan atan eylemciler, Galatasaray'da basın açıklaması yaptı.
Platform adına konuşan Elçin Poyraz, yıllardır darbelere karşı mücadele ettiklerini belirterek, "Ama bir süredir belki de artık sesimizi çıkartmadığımız için kamuoyunda darbecileri aklamak için kampanya yürütülüyor. Balyoz darbesi kararı açıklandıktan sonra bazıları sanki bu ülkede hiç darbe olmamış gibi davranıyor. Darbe en vicdansız eylemdir. Demokrasinin askıya alınmasıdır. Hep birlikte 'balyoz darbecileri aklanamaz' diyoruz" dedi.
Eyleme katılan Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan ise "Genelkurmay Başkanı'na sesleniyorum bu darbecileri tavsiye etsinler yoksa biz onları tasfiye edeceğiz. Ve Başbakan'a sesleniyorum kabine değişikliğinden bahsediliyor kabineye bir 12 Eylül mağduru ve bir de 28 Şubat mağduresi bayan bakan olarak konulsun" şeklinde konuştu.
(EY-ÖFA-Y)

20.01.2013 15:44:22 TSI

Editör: Wan Haber