Beylikdüzü Belediyesi Strateji Bürosu ile KOSGEB'in ortaklaşa düzenlediği 'Girişimcilik Destek Programı Uygulaması Girişimcilik Eğitimi'nin tanıtımı yapıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, "Verilen eğitimler sonrasında başarılı sanayicilerin çıkmasını arzu ediyoruz" dedi.
Beylikdüzü Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) 'Girişimcilik Destek Programı Uygulaması Girişimcilik Eğitimi' için tanıtım programı düzenlendi. Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Belediye Başkanı Yusuf Uzun, "Beylikdüzü'nde iş kurmak ve farklı fikirlerle yeni projelere imza atmak isteyen girişimcilerimizi görmek istiyoruz. Toplumumuzda 'akıl verme, para ver' diye bir tabirimiz var. Ancak burada hem akıl hem para veriliyor. Bu eğitimlerin daha geniş bir tabana yayılabilmesi için sivil toplum kuruluşlarının da üyelerine duyuru yapmalarını bekliyoruz. Bu fırsatın çok iyi değerlendirilmesini arzu ediyoruz" diye konuştu.

"AMAÇ, BAŞARIYA KATKI SAĞLAMAK"
KOSGEB 2. Bölge Müdürü Selahattin Kaya ise, KOSGEB hibe ve destekleriyle ilgili bilgiler verdi. Kaya, KOSGEB'in "AR-GE ve İnovasyon Endüstriyel Uygulama, İşbirliği Güçbirliği, Kuruluş ve Girişimcilik" alanlarında destek ve hibelerde bulunduğunu, hedefin kurulmak istenilen işletmelerin başarılı olmalarına katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Başarılı işletmeleri hayata geçirmek için KOSGEB'in 70 saatlik bir eğitimi olduğunu dile getiren Kaya, bu eğitimlere katılım beklediklerini belirtti. Kaya, eğitimler sonunda katılanlara sertifika verileceğini kaydetti.
KOSGEB olarak bölgelerde önemli kurumlarla işbirliği yaptıklarını dile getiren Kaya, bu çerçevede kendilerine destek sunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve Strateji Bürosu görevlilerine teşekkür etti. Konuşmalardan sonra KOSGEB Uzmanı Haluk Ercan, Girişimcilik Destek Programı ile ilgili bilgiler verdi. Ercan, katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.
(HÇ-ET-OK-Y)

18.01.2013 09:49:26 TSI

Editör: Wan Haber