Beydağ Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyelerinin, engellilere tekerlekli sandalye alınması için düzenlediği mavi kapak toplama kampanyası tamamlandı. Beydağlı gençler, halkın desteğiyle topladıkları yüzlerce kapağı, kampanyayı başlatan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne teslim etti.
Yaz aylarından bu yana devam eden projede gençler Beydağ ilçe merkezinin çeşitli noktalarına koydukları şişe ve kutularla mavi kapakları topladılar. Beydağ halkının ilgi gösterdiği kampanya ile 2000 civarında mavi kapak toplandı. Kampanyada Beydağ Kent Konseyi Gençlik Meclisi temsilcisi Gökhan Kırkayak ve Beydağlı gençler Yaren Şentürk, Ege Kent, Ümran Kır, Tuğçe Işık, Nesrin Yapıcı, Muammer Soyer, Burak Mutlu, Kemal Gündüz ve Mehmet Karataş görev aldı.
Engellilere tekerlekli sandalye alınması için düzenlenen kampanyanın 2012 yılı ile birlikte sona erdiğini ifade eden Beydağ Kent Konseyi Gençlik Meclisi temsilcisi Gökhan Kırkayak, "Beydağ'da da yaz boyunca süren kampanyada elde ettiğimiz kapakları Beydağ Belediyesi'nin de destekleriyle ilgili yerlere teslim ettik. Bu proje hem engellilerimize tutunacak bir dal olması hem de geri dönüşüm marifetiyle çevrenin korunması açısından çok yararlı idi. Bundan sonra da Beydağ Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak bu tarz sosyal sorumluluk projelerinde olmaya devam edeceğiz. İlçemizin sorunlarıyla ilgili de önümüzdeki günlerde bazı etkinliklerimiz olacak. Beydağ'ın gelişimi için biz gençler olarak üzerimize düşen ne varsa yapacağız" dedi.
(AG-ERG-Y)

05.01.2013 08:33:09 TSI

Editör: Wan Haber