Türkiye Beyazay Derneği Elbistan Şubesi, Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva'nın da katıldığı bir törenle hizmete açıldı.
Candargazi İşhanı'nda Elbistan Belediyesi tarafından tahsis edilen iki ayrı büroda hizmet verecek olan derneğin açılışına; Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Özcan, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Uğur İnce, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ve çok sayıda davetli ile dernek üyeleri katıldılar.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından açılış konuşması yapan, Beyazay Derneği Elbistan Şube Başkanı Gökhan Kılıç, "Hepinizin bildiği gibi biz daha önce Elbistan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği idik. Bu derneği kapatıp Beyazay Derneğine geçtik. Buraya geçmemizde iki büyük etken vardı. Birincisi Beyazay'ın büyük, köklü ve güçlü bir dernek oluşu, ikincisi ve en önemli faktör ise Genel Başkanımız Lokman Ayva idi. Kendisi 21. yüzyılın Abdullah İbni Mektum'udur. Yaptığımız araştırmalar sonucunda en güzel çatının Beyazay çatı olduğuna inanarak, bu derneğin bir şubesi olduk. Açılışımıza katılımlarından dolayı genel başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ise, Elbistan'da engellilere sunulan desteğin bir örneği hiçbir yerde görmediğini ifade ederek, şöyle konuştu:
"Malumunuz sorunlar çözülmek için vardır. Mülki amirimizin nezaretinde Elbistan'ın daha iyi yerlere gelebilmesi için her türlü şart hazırlanmış. Ben engellilere, Türkiye'nin hiçbir yerinde bu kadar güzel destek verildiğine doğrusu hiç şahit olmadım. Dernek şubemizin açılışı ve yer tahsisinde destek olan tüm kamu kurumlarına ve belediyemize çok teşekkür ediyorum."
Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman ise, açılan derneğin güzel ve kullanışlı bir mekan olduğuna değinerek, "Beyazay Derneği Genel Başkanımızın samimi ve içten duygularına canı gönülden katılıyorum. Bu mekânın dernek mensuplarına hayırlı olmasını diliyorum. Gayet güzel bir yer olmuş. İnşallah burada engelli kardeşlerimiz istifade ederler" dedi.
Konuşmaların ardından, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, akülü tekerlekli sandalye temini, bilgisayar odası ve birlikte yürütülen projeden dolayı, Elbistan Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Muhammet Aydın'a teşekkür plaketi takdim etti.
(OZR-Y)

18.02.2013 16:06:44 TSI

Editör: Wan Haber