OSMANİYE - Beyaz Ay Derneği Osmaniye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pamuk ve Yönetim Kurulu Üyeleri Vali Celalettin Cerrah'ı makamında ziyaret etti.

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pamuk, yeni Yönetim Kurulu üyelerini Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'a takdim etti.

Ahmet Pamuk, 3 Aralık Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında görme engellilerle toplum destekli polis arasında futbol maçı düzenleyeceklerini belirterek, özel bir topla ve görme engellilerin karşı takımının gözlerinin bağlanarak yapılacak olan bu maçın engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için önemli bir etkinlik olacağını düşündüklerini belirtti.

Vali Cerrah ise engellilere, sağlıklı olan tüm insanların duyarlılıkla yaklaşması gerektiğini ifade ederek, Osmaniye'de göreve başladığı günden bu yana engelli vatandaşların yaşam şartlarının kolaylaştırılması ve eğitimlerinin sağlanması için projeler geliştirdiklerini söyledi.

Cerrah, "Yaptığımız projelerin en önemlilerinden biri bir hayırseverimiz tarafından yaptırılmış olan Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezi. Bu merkez yapılmadan engelli çocuklarımız önce bir konteynerda eğitim görüyordu. Bugün Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezinde 72 çocuğumuz modern bir okulda eğitim görüyor. Okulumuzda ayrıca otistik öğrencilerin eğitim aldığı yeni bir sınıf da açıldı." dedi.

Vali Cerrah, engelli vatandaşlar için geliştirilen bir diğer projenin de Engelliler Rehabilitasyon Merkezi olduğunu ifade ederek, "Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nin inşaatı hızla devam ediyor. 17 derslikli binamızı, eğitim öğretim yılının ikinci dönemine yetiştirmeyi planlıyoruz. Rehabilitasyon Merkezi'nin yanına ayrıca Kadın Konukevi de yapıyoruz. Her iki bina da çamlık bir alanın yanında ve Devlet Hastanesi yakınında yer alıyor. Binaların, bu araziye yapılmasının nedeni hem çocuklarımızın temiz hava alabilmeleri hem de herhangi bir sağlık sorunu söz konusu olduğunda hastaneye yakın olabilmeleri."dedi.

Vali Cerrah, sözlerinin sonunda Beyaz Ay Derneği'ne ve engelli vatandaşlar için çalışan tüm derneklere bu konuda önemli görevler düştüğünü de ifade ederek, engelli vatandaşlar için yapılan tüm çalışmalara Osmaniye Valiliği olarak destek vereceklerini kaydetti. CİHAN

Editör: Wan Haber