Bülent Ecevit Üniversitesi'nin (BEÜ) Diploma Eki Etiketi almak için yaptığı başvuru Avrupa Komisyonu'nca olumlu sonuçlandı.
BEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, "Üniversitemizin Diploma Eki Etiketi (Diploma Supplement Label) almak için yaptığı başvuru, Avrupa Komisyonunca yapılan inceleme ve değerlendirme süreci sonunda, olumlu sonuçlandı. Diploma Eki Etiketi, Bülent Ecevit Üniversitesi mezunlarına verilen diplomaların uluslararası akademik ve mesleki tanınırlığını sağlamanın yanında, mezunlara iş bulma kolaylığı tanıyor ve diplomalarımızın Avrupa Birliği düzeyinde kabul gördüğü anlamına geliyor" denildi.
Bu gelişme üzerine bir açıklama yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, "Türkiye'de ve Avrupa'da sayılı üniversitelerinin sahip olduğu Diploma Eki Etiketi ile Bülent Ecevit Üniversitesi diplomalarının Avrupa Komisyonunun belirlediği kalite kriterlerine uygun olduğu belgelenmiş oldu. Ulusal ve uluslararası ölçekte tanınırlığımıza katkı yapan bu gelişmenin Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Bülent Ecevit Üniversitesi sadece bölgesinde ve ülkemizde değil dünya çapında saygın yükseköğretim kurumlarından bir tanesi olma yolunda önemli adımlar atmaya devam edecek" dedi.
DİPLOMA EKİ NEDİR
Yapılan açıklamada, "Diploma Eki yükseköğretim kurumları tarafından verilen diplomaya ek olarak uluslararası şeffaflığı ve alınan eğitim sonucunda edinilen niteliklerin akademik ve mesleki tanınırlığını (diploma, derece, sertifika vs.) geliştirmek amacıyla verilen bir belgedir. Diploma eki, üstünde adı bulunan bireyin aldığı eğitimin özellikleri, düzeyi, içeriği, özü ve başarı ile tamamlanmış olan bu eğitimin başarı düzeyi hakkında bilgi sağlaması için tasarlanmıştır. Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi ve UNESCO/CEPES çalışma grubu tarafından test edilip sadeleştirilmiş olan bu diploma eki formatı ulusal kurumlar tarafından formata uygun olarak verilir. Diploma eki sekiz bölümden (Diploma eki sahibi hakkında bilgi; alınan dereceyi tanımlar bilgi alınan derecenin düzeyi hakkında bilgi; programın içeriği hakkında bilgi; alınan derecenin kullanım alanları hakkında bilgi; ek bilgiler; diploma ekinin onaylanması hakkında; ulusal yükseköğretim sistemi hakkında bilgi) oluşur" denildi.
(SA-SA-Y)

24.12.2012 16:04:07 TSI

Editör: Wan Haber