Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından halkında faydalanabileceği İngilizce ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) kursu açıldığı bildirildi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapar BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, üniversite bünyesindeki Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi'nin (BESEM) Bitlis'te bir ilki gerçekleştirdiğini belirtti. Prof. Dr. Doğru, "İlk olarak meslek edindirme amaçlı 'Bilişim Teknolojileri' ve 'Net Yazılım' kursu açıldı. Bunların eğitimleri 2 aydır devam ediyor. Şu anda genel İngilizce ve YDS kursları başladı. Haftada 2 gün ve 8 saat olarak devam eden YDS kursu, Bitlis'te ilk defa açıldı. Kursiyerlere genel İngilizce kursu ise dinleme, konuşma, yazma ve okuma olarak verilmektedir. Dinleme ve okuma parçaları üzerinde çalışılmakta. Bunun yanı sıra dilbilgisi kurallarıyla desteklenen dersler de görsel ve işitsel ekipmanlardan yararlanılarak öğrencilerin dil becerileri artırılmaktadır" diye konuştu.
Prof. Dr. Mahmut Doğru, YDS kursunda da temel kavramlar, cümlecikler, metin incelemeleri, çevirilerin analizleri, paragraf anlama teknikleri, soru tipleri, çözüm yaklaşımları, deneme sınavları, detaylı çözümler, kelime soruları gibi analizlerin de yapıldığını sözlerine ekledi.
BESEM Müdürü Mutlu Aslan ise, "İngilizce ve YDS kurslarında eğitimlerimiz devam etmekte. Açacağımız kurslar için çalışmalarımız sürüyor. Kayak, dikey geçiş sınavı, ALES ve masörlük kursları için çalışmalarımız sürüyor. Yine talepler doğrultusunda Bitlis halkına faydalı olacak her türlü kursu açmaya hazırız" diye konuştu.
(VO-MSA-Y)

06.02.2013 15:26:46 TSI

Editör: Wan Haber