Açıklamalarda bulunan Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nuri Bekiroğlu, 27 gün boyunca Tuşba Belediyesi olarak platformun yanı sıra birçok hizmette bulunduklarını belirterek, “Tuşba Belediyesi olarak 27 gün boyunca diğer hizmetlerimizin yanı sıra alana gelen siyasi, STK temsilcileri, oda, kurum ve kuruluş temsilcilerinin halka daha rahat hitap etmeleri adına böyle bir hizmet sunduk.

Bu platform hem maliyet açısından düşünüldüğünde ciddi bir maliyetin önüne geçmiş oldu, hem de ihtiva etmiş olduğu araç gereçler münasebetiyle önemli bir hizmet teşkil etti. Hayırlısıyla bizler platformumuzu bugün itibarıyla kaldırmayı planlıyoruz” dedi.

Tuşba belediyesi olarak 27 gün boyunca halkın meydanda rahat etmesi adına ciddi bir çaba ortaya koyduklarını ifade eden Bekiroğlu, “Bizim çalışmalarımız ilk geceden başladı. Hatta diyebilirim ki alandaki vatandaşlarımıza ilk ikramlar bizim belediyemiz tarafından verildi. İlk günlerde bizler kek, meyve suyu ve su dağıtırken, ikinci defa vermeye çalıştığımız vatandaşlarımız bizleri yönlendirerek diğer arkadaşlara verilmesini istiyordu. Bizler bu manzaralara şahit olduk. Bu da insanımızın samimiyetini ortaya koymaktadır. Tabi ilerleyen günlerde bizler demokrasi nöbetinin devam edeceğini anlayınca alandaki vatandaşlarımıza çorba çeşitleri, çiğköfte, ayran, irmik helvası, pilav üstü döner ve kırmızı et vermeye başladık. Hemen hemen her gün demokrasi nöbetine gelen vatandaşlarımıza çeşitli ikramlarda bulunma şerefine nail olduk.

Onun mutluluğunu yaşıyoruz. O anlamda kendimizi bahtiyar hissediyoruz. Alanlarda nöbet tutan duyarlı halkımıza da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Beşyol Meydanı çevresinde 27 gün boyunca geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri de, demokrasi nöbetinin sona ermesinin ardından kurulan bariyerleri tek tek kaldırdı. İHA

Editör: Wan Haber