Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri tarafından 'Materyal Sergisi' açıldı.
CÜ Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde açılan sergiye Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Öğretim Görevlisi Sabri Ürgüp öncülüğündeki BESYO öğrencileri, Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme dersinde aldıkları bilgileri, pratik tasarım yöntemi ile uygulamaya dökerek oluşturdukları serginin açılışını Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk ile öğretim üyeleri birlikte gerçekleştirdi. Sergiyle ilgili bilgi veren BESYO Öğretim Görevlisi Sabri Ürgüp, "Beden eğitimi öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme Dersi'ni öğretme ve öğrenme sürecini oluşturan unsurların sistematik tasarımı olarak ele almayı ve uygulamayı öğrendiklerini pratik tasarımlar yolu ile sergilemişlerdir. Araç gereçler, öğretme öğrenme sürecini oluşturan diğer unsurlardan bağımsız olarak düşünülemez. Bu ders bir bakıma öğrencilere beden eğitimi ve spor dersinde öğretilenleri bir bütün olarak daha etkili bir öğrenme metodu için sanal yerine gerçek anlamda nasıl bir arada kullanabileceklerini öğretmeyi amaçlamaktadır" ifadelerini kullandı.
Açılışın ardından sergiye gelen Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ise, yapılan eserleri inceleyerek öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.
(TB-SK)

13.12.2012 17:59:45 TSI

Editör: Wan Haber