Erdoğan ve Davutoğlu arasında saat 18:00'da başlaması beklenen görüşme 40 dakika gecikmeyle başladı. 1 saat 40 dakika süren görüşme sona erdi. Görüşme sonrası bir açıklama yapılmayacağı bildirildi.

Davutoğlu 20.30'da Başbakanlık konutuna geldi. Yanında Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın da olduğu görüldü.


CUMHURBAŞKANLIĞI KAYNAKLARINDAN MESAJ
Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşme sonrası bir açıklama yapılmayacağını, iki lider arasındaki zirvesinin "haftalık olağan görüşme" olarak gerçekleştiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun yarın yapılması planlanan ancak bugüne alınan görüşmesi için gündüz saatlerinden Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından açıklama gelmişti. "Sayın Başbakanı kabul haftalık olağan görüşme" denilmişti.

AK Parti’nin siyasi tarihinde önemli olaylardan biri olarak yer alacak 29 Nisan MKYK’sında, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, il ve ilçe başkanı atama yetkisini devretmek zorunda kalmasının yol açtığı sıcak tartışmaların hemen ertesinde dünkü grup konuşmasında yaptığı çıkış Ankara kulislerini yeniden hareketlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yaptığı "Önemli olan bugün bulunduğumuz yere nasıl geldiğimizi unutmamız" sözleri de "Başbakan'a bir mesaj mı" sorusunu gündeme getirdi.


GÖRÜŞME 40 DAKİKA RÖTARLA BAŞLADI
İki gündür süren açıklamalar üzerine siyasette tüm gözler saat 18.00'de yapılması planlanan toplantıya kilitlendi. Başbakan Ahmet Davutoğlu saat 18:28'de Başbakanlık Konutu'ndan çıkış yaptı.

Türkiye'nin dikkatle izleyeceği görüşme saat 18:40'ta başladı.

Erdoğan ile Davutoğlu görüşmesi başladı

SİTEM DOLU İFADELER KULLANMIŞTI
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun MKYK’da yaşanan gelişmelerin ardından dün parti grubunda herkesi şaşırtacak kadar kısa konuşması ve sitem dolu sözler sarf etmesi, siyaset kulislerinin en önemli konusu oldu. Özellikle şu iki cümlesi tüm konuşmasının önüne geçti: “Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim. Ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam.”

Editör: Wan Haber