Büro Emekçileri Sendikası (BES) Adana Şube Başkanı Sinan Tunç, adliye çalışanlarının fazla mesai ücretlerinin ve ulaşım ödeneklerinin tekrar ödenmesi gerektiğini söyledi.
BES üyeleri ve sendika temsilcilerinden oluşan bir grup, Adana Adliyesi önünde bir araya gelerek, adliye çalışanlarının fazla mesai ücretlerinin ve ulaşım ödeneklerinin tekrar ödenmesini istedi. Burada polisin, 'kamu kurumları' önünde basın açıklaması yapılamayacağı uyarısı üzerine adliyenin arkasına giden grup, 'insanca yaşamak istiyoruz' sloganı atarak, adliye çalışanlarının çalışma koşullarına dikkat çekti.
Burada grup adına konuşan BES Şube Başkanı Sinan Tunç, Adliye Bakanlığı tarafından 14 Kasım 2012 tarihi itibariyle, çalışanların ulaşım ödeneğini kaldırdığını hatırlatarak, bu ödeneğin yargı çalışanlara tekrar ödenmesi gerektiğini belirtti.
Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"2013 yılı bütçesinde fazla çalışma karşılığında ödenen ücretler kaldırılmıştır. Sendika olarak öncelikli talebimiz çalışanların sırtındaki üş yükünün azaltılarak fazla mesai yapılmasına gerek kalmayacak bir iş düzeninin oluşturulmasıdır."
(SZP-Y)

20.02.2013 14:05:25 TSI

Editör: Wan Haber