Akköprü Mahallesi'nde bulunan Defterdarlık binası önünde bir araya gelen sendika üyeleri adına bir açıklama yapan BES Van Şube Başkanı Mehmet Aydemir, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) tek başına iktidara geldiği 2002 yılından bu yana çalışma yaşamında hayata geçirdiği bütün uygulamaların, en temel haklarının gasp edilerek, güvencelerinin ellerinden alındığını öne sürdü. Bir günlük iş bırakma eyleminde bulunduklarını ifade eden Aydemir, “Hükümet, her fırsatta ‘Ekonomimiz büyüyor, dünyanın en büyük 17. ekonomisi olduk’ diye övünürken, bu büyümeden pay isteyen kamu emekçilerine gelince ‘kaynak yok’ yalanının arkasına sığınılması kabul edilemez” dedi.


Olmayan şeyleri varmış gibi göstermek, yalanları allayıp pullayıp gerçekmiş gibi sunmanın AK Parti hükümetinin en büyük meziyeti olarak karşılarına çıktığını dile getiren Aydemir, “En acımasız saldırıları bile öncesinden müjdeleyerek hayata geçiriyorlar. Bu durumun son örneğini hükümetin olağanüstü çabalarla çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile gördük. Bu seferki ‘müjde’nin adı ‘Kamuda eşit işe, eşit ücret geliyor!’ yalanı oldu. 666 sayılı KHK ile yapılan düzenleme ‘eşit işe, eşit ücret’ değil sadece ‘yukarıdakilerin’ mali haklarını eşitleyen, fazla mesai ücretleri, ikramiye gibi emekçilerin kazanılmış haklarını gasp eden bir düzenleme olmuştur” ifadelerini kullandı.


AK Parti hükümetinin yıllardır kesintisiz sürdürdüğü saldırılarına karşı tüm emekçileri mücadele içinde birleşmeye davet ettiklerini belirten Aydemir, “Tüm emekçileri, baskılara karşı birlik olmaya, haklarımıza ve geleceğimize yönelik muhtemel saldırılara karşı ortak hareket etmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber