Büro Emekçileri Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, adliye önünde yaptığı basın açıklamasının ardından bordro yaktı.
Büro Emekçileri Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin yaptığı açıklamada, "Gelir dağılımındaki adaletsizliğin her geçen gün daha da derinleştiği günümüzde; kamu emekçilerinin kazanılmış hakları ellerinden bir bir alınmakta, kamu çalışanlarının maaşlarına 2012 yılı içerisinde yapılan ortalama %6-7 oranında maaş artışları daha kamu emekçilerinin cebine girmeden, başta akaryakıt olmak üzere temel tüketim maddelerine yapılan zamlarla buharlaşmıştır" dedi.
Çetin, beraberinde KESK'e bağlı şube başkanları ve BES üyeleri ile birlikte Zonguldak Adliyesi önünde eylem yaptılar. BES olarak Kasım ayında 2013 yılı bütçe takvimine karşı "Emeğimize onurumuza geleceğimize sahip çıkıyoruz" talebi ile başlattığımız eylem programımızda genelde büro emekçilerinin özelde ise yargı emekçilerinin taleplerini bütçede yer almasını talep ettik, diyen BES Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin açıklamasında şunları söyledi:
"2012 Aralık ayında ek ödemelerimizin emekli aylığına dâhil edilmesi, kaldırılan fazla mesai ücretlerinin iyileştirme olarak maaşımıza eklenmesi talebiyle ülke genelinde topladığımız dilekçeleri yarım gün iş bırakma yaparak Adalet Bakanlığına gönderdik.
Sendikamızın yetkili olduğu dönemlerde kazanılan ulaşım ödeneğinin Adalet bakanlığının hukuki ve ekonomik gerekçelerle ödemeyeceğini ilan etmesi üzerine 19 Kasım 2012 den başlayarak hafta boyunca bütün ülke genelinde adliyelerde ve Adalet Bakanlığında eylemler yaptık. Bugün 14 Şubat yine taleplerimiz için bütün ülke genelinde alanlardayız. Ülkemizde adliye denildiğinde son zamanlarda adeta bir biri ile rekabet edercesine yapılan adalet sarayları akla gelmektedir. Türkiye'nin, Avrupa'nın en büyük adalet sarayı denilirken nihayet İstanbul Kartal'da inşa edilen dünyanın en büyük adalet sarayı hizmete girmiştir. Bir taraftan sarayların yapıldığı iddia edilirken sarayların içinde çalışan yargı emekçilerine yoksulluk dayatılmakta, her türlü talepleri görmemezlikten gelinerek kazanılmış hakları gasp edilmektedir. Sendikamızın Adalet Bakanlığında yetkili olduğu dönemlerde Adalet Bakanlığı ile yapılan Kurum İdari Kurulu Görüşmelerinde yargı çalışanlarına havuz paralarının dağıtılması, iş yoğunluğu nedeniyle sürekli fazla mesai yapan yargı emekçilerine fazla mesai ücretinin ödenmesi ve ulaşım yardımları v.b pek çok kazanımlarımız olmuştur.
Bundan sonrada kazanılmış haklarımıza sahip çıkmak ve taleplerimizi elde etmek için mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz. Adliyelerdeki iş yükü her geçen gün artmakta iş yüküne paralel olarak, yargı emekçileri çoğu zaman mesai bitiminde ve tatil günlerinde çalışmak zorunda kalmaktadırlar. 2013 yılı bütçesinde fazla çalışma karşılığında ödenen ücretler kaldırılmıştır. Sendika olarak öncelikli talebimiz çalışanların sırtındaki iş yükünün azaltılarak fazla mesai yapılmasına gerek kalmayacak bir iş düzeninin oluşturulmasıdır. Sonrasında ise bu güne kadar fazla mesai adı altında çalışanlara yapılan ödemeler günün koşullarına uygun hale getirilerek maaşa dahil edilmelidir. Adalet Bakanlığından taleplerimizin yanında tüm kamuoyu ve AKP iktidarının bilmesini istiyoruz ki iş güvencemizden asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Performans uygulamalarına boyun eğmeyeceğiz. Rotasyon uygulamalarına dur diyeceğiz"
BES Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin açıklamasının devamında, 27 Şubat Çarşamba günü yapacağımız grevde taleplerimizde kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyacaklarını söyleyerek, "Niçin 27 Şubat, 25 Şubat-3 Mart tarihleri arası ülkemizde vergi haftası olarak kutlanmaktadır. Son yıllarda vergi politikaları emekçileri yoksullaştırmanın en önemli aracı haline gelmiştir. Taleplerimizin yanına 27 Şubat'ta vergide adalet talebimizi de ortaya koyacağız. Bizlerin mücadelesi, 'İnsanca yaşam, güvenli iş, güvenli gelecek' mücadelesidir. Bu mücadeleyi bugün alanlarda olarak yükseltiyoruz. 27 Şubat'ta daha da yükselteceğiz" dedi.
Çeşitli sloganların atıldığı eylem sonunda memurlar bordro yakarak tepkilerini gösterdiler.
(OA-OA-Y)

14.02.2013 16:14:16 TSI

Editör: Wan Haber