Türkiye'nin en büyük transformatör kuruluşlarının başında gelen Balıkesir Elektromekanik Tesisleri (BEST) A.Ş., 2013 yılının ilk ihracatını gerçekleştirdi. BEST'in ürettiği güç transformatörleri Suudi Arabistan ve Kuveyt'e gönderildi.
İzmir Aliağa Limanı'ndan yapılan 30 milyon dolarlık yılın ilk ihracatı, kiralanan özel kuru yük gemisiyle Suudi Arabistan ve Kuveyt'e gönderildi. Bir Yırcalı kuruluşu olan Best A.Ş, yüzde 100 yerli sermayesi ile Türk mühendis ve işçilerinin Balıkesir Organize Sanayi ve Ağır Sanayi Bölgelerindeki fabrikalarında ürettiği transformatörleri dünyanın 5 kıtasında 60'a yakın ülkeye ihraç ederek ülkeye döviz kazandırmaya devam ediyor. Bu çerçevede 2013 yılının ilk günlerinde özel olarak kiraladığı SE PACIFICA isimli kuru yük gemisiyle 30 milyon dolarlık (54 milyon TL) ihracatını Aliağa Limanı'ndan yola çıkaran BEST A.Ş, Suudi Arabistan Elektrik Kurumu ile Kuveyt Ulusal Elektrik Dağıtım Şirketi'ne teslim edilmek üzere toplam 2 bin 700 ton ağırlığında ve 5 bin 100 metreküp hacmindeki 50 adet değişik boyuttaki güç transformatörünü Cidde ve Shuaiba limanlarına gönderdi.

DÜNYA STANDARTLARINDA ÜRETİM
BEST A.Ş., fabrikalarındaki üretimler dünya standartlarında yapılıyor. Türkiye'nin en büyük kaldırma kapasitesine sahip üretim hattını elinde bulunduran BEST A.Ş., yine Türkiye'nin en büyük test jeneratörünü ve en büyük yüksek gerilim test laboratuvarını da bünyesinde bulunduruyor.
(YU-MŞ)

17.01.2013 16:43:07 TSI

Editör: Wan Haber