24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, Besni Kamu Kurum ve Kuruluşlarını Destekleme Derneği (BESKADER) tarafından Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hediye edilen araç dolayısıyla, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teşekkür yemeği verildi.
Yemeğe; Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, BESKADER Başkanı Ali Erdoğan ile yönetim kurulu üyeleri Haci Arslan, Şükrü İşitmen, Davut Erzurumlu, Ekrem Kelleci ve E. Soydan Doğru katıldı.
Yardımlaşmanın en büyük hizmet olduğunu söyleyen BESKADER Başkanı Erdoğan, "Dünyamız kendisine hizmet vermek için yaratılmıştır. Nasıl ki ilkbaharda semadakiler yağmur taneleri gibi ölü toprağa hayat, çıplak ağaçlara can, çiçeklere su veriyorsa aynen öyledir. Eğitim alanında arzın talebi karşılamadığı ülkemizde her defasında 'devlet daha çok pay ayırsa' demek sorunları çözmeyecektir. İlçemize Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Hüseyin Turaç beyin teşkilat üzerindeki gezileri, gözlemleri ve teftişleri bizlerde olumlu izler bırakmıştır. Besni Kamu Kurumlarını Destekleme Derneği adı altında kurulan derneğimize, hizmet amaçlı bir araca ihtiyaç duyulduğu belirtilmiş, bu isteği yerinde bulan yönetim kurulu harekete geçerek Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yüzde yüz finansman desteği sağlayarak araç hibe desteğinde bulunmuştur. Başta bağışçılarımız ve bizi destekleyen herkese şükranlarımızı ifade ederken, çalışkan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Turaç, Sayın Kaymakamımız Gürkan Demirkale huzurunda derneğimize 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde plaket sunmuşlardır. Yine yönetim kurulu üyelerine yemek ikramında bulunarak bizlere tekrardan teşekkürlerini sunmuşlardır. Yönetim kurulu adına biz de Milli Eğitim Müdürlüğü camiasına yeni hizmet aracının hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.
Erdoğan'dan sonra konuşan Milli Eğitim Müdürü Turaç ise, "Sizleri, 24 Kasım'da eğitim camiasına yapmış olduğunuz büyük jeste teşekkür etmek için buraya kadar yorduk. Teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyoruz. Bir milletin aydınlanmasında, ayağa kalkmasında ve geleceğe adım atmasında eğitimin önemi çok büyüktür. Dernek olarak eğitimin önemine iştirak edip bu şekilde güzel bir katkı sağladığınız için teşekkür ediyoruz. Besni eğitimine güzel bir katkıda bulundunuz. Bizler artık okullarımızla, eğitim kurumlarımızla, öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle aramızdaki mesafeyi kaldırmış olacağız. En ücra köydeki öğretmenimizin halini, öğrencimizin durumunu ve okulun ne halde olduğunu daha yakından takip edeceğiz. Dertleriyle dertleneceğiz ve dertlerine acil çözümler üreteceğiz. Gerçekten takdire şayan bir hizmete imza attınız. Bu konuda emeği geçen herkese ve tüm Besnililere milli eğitim camiası olarak teşekkür ediyoruz. 24 Kasım'da derneğe teşekkürümüzü kalıcı sunmak için plaket sunmuştuk. Bu hizmetlerinizin eğitim ve sağlık alanında olduğu gibi diğer alanlarda da devam etmesini temenni ediyorum. Allah gücünüze güç katsın" ifadelerini kullandı.
(RK-SO-Y)

17.12.2012 13:39:58 TSI

Editör: Wan Haber