Bursa'da, memleketi Rize'den getirip evinin bahçesinde beslediği kurdun saldırısına uğrayan bir vatandaş yaralandı. Kurt ise Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'nde müşahede altına alındı.
Memleketi Rize'nin dağlık bölgesinden yavru iken Bursa'ya getirip Demirtaş'taki evinin bahçesinde büyüttüğü yabani kurdun saldırısına uğrayan bir vatandaş ağır yaralandı. Saldırıya uğrayan vatandaş 112 ekiplerince Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırıya uğrayan vatandaşın sağ elmacık kemiği ve çene kemiği üzerinde ciddi yaralar meydana geldiği tespit edilirken, tetkiklerin ardından tedavisine plastik cerrahi servisinde devam ediliyor.
Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri kurdu yakalayıp Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ne getirdi. Kuduza karşı kurt müşahede altına aldı. Vahşi kurt burada 10 günlük müşahede süresini doldurduktan sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bölge Müdürlüğü'ne gönderilecek.
Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Aysu A. İlman, "Yaban hayatına ait canlıları küçükken besleyip onlara sahip çıkmak her ne kadar masum ve iyi niyetle olsa bile, ya o canlının ya da besleyen kişinin psikolojik yahut fiziki travmasıyla sonuçlanmaktadır. Bu hayvanlar gerçekten bakıma muhtaç ise geçici bir süre bu işin ehli olan kiler tarafından bakılmalı ve olabildiğince kısa süre içinde yine tabiata sanılmalıdır. Uygun değilse özel rehabilitasyon merkezlerine yollanmalıdır" dedi.
(MŞ)

25.01.2013 16:02:30 TSI

Editör: Wan Haber