Van'daki bir otelde düzenlenen toplantıda kanaat önderleriyle bir araya gelen AK Parti Van milletvekili adayları, seçim çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. 1 Kasım seçimlerinin Türkiye'nin, bölgenin ve Van'ın kaderini tayin etme anlamına geldiğini ifade eden Beşir Atalay, “Bu seçim diğer seçimlerden daha çok tayin edici niteliği olan bir seçim. Türkiye tekrar 13 yıl olduğu gibi istikrarlı döneme geçecek. Ekonomi ve demokratikleşme dönemini sürdürecek ya da son aylarda yaşadığımız görüşmelerle kurulabilecekse koalisyonla devam edecek. Buna milletimiz karar verecek. Van için, bu kader belirleme daha çok önem kazanıyor. 1 Kasım seçimlerinde buradaki kardeşlerimin daha fazla meselesi olmalı. 7 Haziran seçim sonuçlarını Van'ın normal bir seçim sonucu olduğunu kabul etmek istemiyoruz. 1 Kasım seçimi sonuçları inşallah farklı olacak. Van burada bir karar verecek ya tekrar huzurlu, bütün farklılıkların bir arada yaşadığı, herkesin özgürce yaşadığı bir il olacak ya da terör irtibatlı kesimin güdümüne yine kenti terk edecek" dedi.

Van'ın bölge için çok önemli bir kent olduğunu ve bundan sonra da ayrı bir ilgiye mazhar olacağını vurgulayan Atalay, "Türkiye'de yapılan yanlışları, devlet adına birilerinin yaptığı yanlışları düzelten çok çalışma yaptık. Geçmişle hesaplaşıldı. Bölge insanına, Kürt vatandaşlarımıza büyük haksızlıklar yapıldı. Bunlarla mücadele ederek geliyoruz. Devlet geçmişte kendi vatandaşlarıyla sorunlu hale gelmiş, bunların hepsine son vereceğiz dedik ve yaptık" diye konuştu.

AK Parti'nin herkesin özgürlüğüne saygı duyan, hak hukuk için çalışan bir parti olduğunu ifade eden Atalay, “Terörle siyaseti ayırmak durumundayız. Dünyanın her yerinde siyaset için özgür bir alan vardır. Tek sınır, terör ve şiddettir. Hiçbir siyasi parti terör ve şiddetle yan yana gelemez" şeklinde konuştu.

Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

Editör: Wan Haber