Kırıkkale'de 9 yıl önce 3 Öğretim Görevlisi tarafından kurularak çeşitli yardım faaliyetlerinde bulunan Beşinci Mevsim Yardım Derneği, Kırıkkale'deki mültecilere yönelik olarak Türkçe dersi kursları başlattı.
Dernek binasında başlatılan kursa, Kırıkkale'de bulunan Afganistan'lı mülteci ailelerden 40 kişi katıldı. Haftada 2 gün olmak üzere düzenlenen kurs boyunca mültecilere, günlük hayatta en çok kullanılan Türkçe kelime öğrenme ve yine günlük hayatta en çok ihtiyaç duyulan kısa cümlelerin öğretildiği kaydedildi.
Derneğin faliyetleri hakkında bir açıklama yapan Beşinci Mevsim Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Çankaya, "Derneğimiz Kırıkkale'de ihtiyaç sahibi birçok ailenin çeşitli ihtiyaçlarını gidermekdir. Almış olduğumuz karar doğrultusunda ilimizde misafir olan özellikle de dil konusunda problem yaşayan Afganistan'lı mülteci vatandaşlara da yardımcı olmak istedik. Bu amaçla derneğimizde 2 grup halinde haftada 2 gün olmak kaydıyla 40 mülteci vatandaşa Türkçe kursu vermeye başladık. Buradaki amacımız, ilimizde misafir olan mülteci kardeşlerimizle sağlıklı iletişim kurmak ve halkımızla sağlıklı iletişim kurmalarını sağlamaktır. Bu konuda bizlere yoğun bir talep oldu. İmkanlarımızın el vermesi durumunda bu kursları daha geniş kapsamlı olarak devam ettirmeyi planlamış durumdayız. Ayrıca dernek olarak mülteci ailelere yiyecek ve nakdi yardımlar da yapılmaktadır. Bizlere nakdi ve ayni yardımlarda bulunan tüm Kırıkkale halkına derneğimiz adına teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
(AK-BÖ)

18.02.2013 17:06:59 TSI

Editör: Wan Haber