Beşiktaş'ın kulüp doktoru İsmail Başöz, sakatlığı bulunan Manuel Fernandes, Ersan Gülüm, İbrahim Toraman ve Veli Kavlak'ın sağlık durumlarını açıkladı.
Beşiktaş Kulübü'nün doktoru İsmail Başöz, BJK TV'ye yaptığı açıklamada Portekizli futbolcu Manuel Fernandes'in sağlık durumu ile ilgili bilgiler vererek, "Fernandes çift antrenman yapılmadığı zamanda yine bir sahada bir salonda antrenman yapıyor. Fernandes'in programında bir yandan kuvvetlendirme çalışmaları devam ediyor, yaklaşık 6 hafta sahalardan uzak kaldığı için diz ağrısı nedeniyle yeteri kadar çalışamadığı için koordinasyonunu ve kuvvetini yeniden kazandırmak zorundayız. Hafta sonu İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında oynayıp oynamayacağına teknik heyetle birlikte yapacağımız görüşmeler sonucunda karar vereceğiz. Ne kadar oynatıp oynatamayacağımızın son kararını hocamız verecek" dedi.

"ERSAN'IN 3. VE 4. BEL OMURGALARININ ARASINDA FITIK VAR"
İsmail Başöz, ağrıları arttığı için MR çekilen Ersan Gülüm sakatlıkları ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:
"Ersan'ın 3. ve 4. bel omurgalarının arasında fıtık var. Yaptığımız tedavilerle ağrılarını durduramadık. Bunun üzerine direk fıtık bölgesine yapılacak enjeksiyon tedavisine geçmeye karar verdik. Uygulanan tedavilerden bir tanesi diskin içine medikal ozon enjeksiyonu yapmak. Bu tedavi yöntemini Prof. Dr. Süleyman Özyalçın hocamızla beraber daha önce takımımızdaki birkaç oyuncumuza daha uygulamıştık. Diskin küçülmesine, fıtığın bir miktar daha küçülmesine yol açacak bir tedavi uygulayacağız. Ersan'ı da yine hafta sonu için yetiştirmeyi planlıyoruz. Ağrıları geçerse daha iyi duruma geleceğine inanıyorum."

"İBRAHİM TORAMAN'IN MENİSKÜSÜNDE YIRTIK VAR"
Başöz, siyah-beyazlıların kaptanı İbrahim Toraman'ın menisküsünde yırtık olduğu bilgisini de vererek, "İbrahim Toraman ile ilgili menisküs yırtığından bahsediliyor. Yaptığımız incelemelerde ve MR tetkikinde bunun doğruluğunu kanıtladık. Ancak her menisküs yırtığı ameliyat olacak demek değildir. Yapılan, uygulanan tedaviler ile sporcunun futbol hayatını sürdürmesi mümkündür. Menisküsün yeri ve büyüklüğü bakımından şu anda acil ameliyat gerektiren bir yırtık olarak düşünmüyoruz. Oynayıp oynamayacağını takip edip göreceğiz. Sadece menisküs yırtığı değil, o darbe ile yaşadığı kemik eziği var o ağrılarında gerilemesi gerekiyor. Şu an için ön planda olan kemik ezilmesinin durumu, onu da takip ediyoruz; çok zor tedaviler ama elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz" şeklinde konuştu.
İsmail Başöz, Veli Kavlak'ın sağlık durumu hakkında ise şu bilgileri verdi:
"Veli yaklaşık 1 hafta önce kalçasında çok nadir görülen bir kas yaralanması yaşadı. Bir kas yırtığıdır bu, kalçanın dönme haraketlerine yardım eden bir kas. Veli'de de oldukça iyi bir ilerleme var. Hafta sonu oynaması çok kolay değil ama her zaman söylediğimiz gibi her maç için elimizden geleni yaparak futbolcularımızı yetiştirmeye çalışıyoruz."
(BH-BÇ-S)

16.01.2013 15:52:39 TSI

Editör: Wan Haber