Beşiktaş'ın Yeni Stadyum Projesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Umut Güner, yeni stat projesini mali genel kurula kadar yetiştirmeyi planladıklarını söyledi.
Beşiktaş Dergisi'ne açıklamalarda bulunan Yeni Stadyum Projesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Umut Güner, yeni stat konusunda her şeyin planlandığı gibi gittiğini belirterek, "Projemizi, izin prosedürü, yapım süreci ve finansman olarak üç aşamada yürütüyoruz. Üçü de eş değerli olarak devam ediyor" dedi.
İzinler konusunda gelinen aşamayla ilgili olarak Güner, "Bu konudan bahsetmeyi çok istemiyoruz ve bu yüzden de taraftarımızdan biraz daha sabır bekliyoruz. Çünkü izin prosedürleri bitmeden ayrıntılı açıklama yapmanın çok doğru olacağını düşünmüyoruz. Tahmin ediyoruz ki, mali genel kurula kadar yetiştireceğiz" diye konuştu.
Yeni stadın yapılacağı yer konusunda kafa karıştıran birçok söylenti olduğu yönündeki soruya Güner, "Kesinlikle aynı yerde olacak. Başka yerde yapılacağı konusunda çeşitli dedikodular dönüyor ama taraftarlarımız bu söylemlere itibar etmesinler. BJK İnönü Stadı'nın bulunduğu alan, bütün planlarda spor alanı olarak gözüküyor. Sözleşmelerde Beşiktaş'ın burada ihtifa hakkı var. Kimsenin hukuksal olarak bunun aksini yapmaya hakkı yok. Bunlar, sadece hayal üzerine uydurulan palavradan başka bir şey değil" şeklinde konuştu.
Umut Güner, projenin içeriği ile ilgili olarak, "Kesinlikle çok güzel bir stat olacak. Umarım en kısa sürede biz mali genel kurula kadar yetişeceğini düşünüyoruz, yeni stadımızın tüm ayrıntılarını başkanımızla birlikte açıklayacağız. Emin konum olarak dünyanın en güzel yerinde, en güzel statlarından birini yapacağız" ifadelerini kullandı.
Yeni stadın yapımını 1,5 senede tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Güner, "Yani bizim esas planımız, sadece bir sezonu dışarıda oynayacak şekilde stadımızı yetiştirmek" ifadelerini kullandı.
Bu süre zarfında maçların nerede oynanacağı konusunda kesinleşen bir durumun olmadığını ifade eden Güner, "Henüz yönetim kurulumuza bu konu gelmedi. Aramızda konuştuğumuz, bazı stratejilerimiz var ama henüz netleşmediği için bir şey söylemek istemiyorum" açıklamasında bulundu.
(DG-BÇ-BÇ-S)

01.01.2013 13:55:17 TSI

Editör: Wan Haber