Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, devre arası transfer döneminde takımında oynayan futbolcuyu almanın zor olduğunu söyledi.
Nevzat Demir Tesisleri'nde, Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba antrenman sırasında basın mensupları ile sohbet etti. Devre arasında transfer dönemini değerlendiren Aybaba, takımında oynayan futbolcuyu almanın zor olduğunu belirterek, "Galatasaray 4 aydır oynamayan futbolcu aldı. Onun otuzda bir maliyetine biz oyuncu aldık. Devre arasında takımında direkt oynayan oyuncuyu alamazsınız. Hazır bazı oyunculara talip olduk ancak transfer edemedik. 2. ligden bir oyuncuya talip olduk fiyatı 1.5 milyon Euro'ya çıktı" dedi.

"FUTBOLDA İŞ SADECE KALECİ İLE BİTMİYOR"
Kaleci McGregor'un eleştirilmesiyle ilgili soruya tecrübeli teknik adam, futbolda iş sadece kaleci ile bitmeyeceğini belirterek, "Kaleciyle de başlamaz. Coşkulu hücum yapıyoruz, ancak savunmayı aynı şekilde yapamıyoruz. Buna rağmen son maçta yediğimiz goller tamamen bireysel hatalardan oldu. Maçlarda neler olduğunu da görüyorsunuz" diye konuştu.

"HAKEMLERİ ELEŞTİRİSİ DOĞRU DEĞİL"
Basın mensuplarının hakem kararları ile ilgili sorusuna ise Aybaba, hakemler hakkında yorum yapmadığını vurgulayarak "Hakem eleştirisi doğru değil. Biz maçlar sonrası aşama aşama değerlendirme yapıyoruz. Önce biz ne yaptık diye bakıyoruz. En son da hakem ne yaptı diye bakıyoruz" şeklinde konuştu.

"BEŞİKTAŞ TÜRKİYE'DE EN İYİ FUTBOL OYNAYAN TAKIM"
Beşiktaş'ın hala Türkiye'nin en iyi futbol oynayan takımı olduğunu vurgulayan Aybaba, "Karabükspor karşısında 2 gol attık, 6 pozisyon kaçırdık. Genç oyunculara da şans veriyoruz. Futbolcularımız da sonuçtan dolayı üzgün. Karabükspor karşısında ayağımızdaki toplarla gol yedik. Ersan, yediğimiz ikinci golde kendisine faul yapıldığını söyledi. Faul var" ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarının Karabükspor maçında ilk defa forma sansı bulan ancak yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyen genç futbolcu Sinan Kurumuş ise Aybaba, "Maçı izlemeye gelenlerin bile heyecandan elinin, ayağının titrediğini belirterek, "İnönü'de oynamak kolay mı. İzleyenin eli ayağı titriyor. Sinan'ı beğenerek aldık. Henüz 18 yaşında ve orta vadeli planlarımız için transfer ettik. Sonuçta maça ısınmadan girmek zorunda kaldı" diye konuştu.

"OYUNCU HAZIR OLMADIKTAN SONRA OYNATMAYIZ"
Oyuncuya sormadan onu oynatmayacaklarını vurgulayan Aybaba, "Futbolcu "Ben hazırım" demedikten sonra onu oynatmayız. Sağlık ekibi oynaması için onay verse dahi oyuncuya hazır olup olmadığını sorarız" dedi.

"DENTİNHO'NUN EKSİĞİ YOKTU HAZIR GELDİ"
Antrenmanda sakatlanan Dentinho'nun durumu konusunda ise Aybaba, "Eksiği yoktu ve hazır geldi. Eski takımında antrenmanlarını yaptı ve bazı turnuvalarda oynadı. Zeminde sorun yok. Biz de çalışma programımızı yapıyoruz. Bazen bu konularda şansızlık yaşanıyor" şeklinde konuştu.

"YERLİ SANTRAFOR OLSA NİANG'I NİYE ALAYIM"
Yerli forvet sıkıntısı yaşadıkları için Niang'ı aldıklarını vurgulayan Tecrübeli teknik adam Aybaba, '"Yerli santrafor olsa Niang'ı niye alalım. Mustafa olsaydı niye alalım. Ayrıca Mustafa'nın henüz bir ayı var" dedi.

"BİZ BATUHAN İLE 15 GÜN BİRBİRİMİZİ GÖRMEDİK"
Basın mensuplarının takımdan ayrılan Batuhan ile kavga ettiği yönündeki soruya ise Aybaba, "Biz Batuhan ile 15 gün birbirimizi görmedik" dedi.
Batuhan'a sezon başından itibaren şans verdiğini hatırlatan Aybaba, "Almeida gibi bir santrafor elinizde varsa Batuhan yakaladığı şansı kullanacak. Girdiği maçlarda golleri atacak" ifade etti.
(MSB-RFK-S)

04.02.2013 13:21:18 TSI

Editör: Wan Haber