Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, hakem hatalarının kendilerine daha fazla yapıldığını söyledi.
BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Senegalli futbolcu Niang'ın imza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çebi, hakem hatalarından yakındı. Beşiktaş'a yapılan hakem hatalarının diğerlerinden daha fazla olduğunu vurgulayan Ahmet Nur Çebi, "Üzülüyoruz. Ancak biz Beşiktaş yöneticileri olarak kaybettiğimiz puanların sebebi olarak hakemlerin arkasına saklanmak gibi yolu seçmedik. Hiçbir zaman bu yolu seçmeyeceğiz. Son maçımızda 10 kişi kalmış rakip karşısında 2-0 öndeyken maalesef maçı bu sonuçla tamamlayamadık" dedi.

"HAKEM HATALARIYLA ÖNEMLİ PUAN KAYIPLARI OLDUĞU DA AŞİKARDIR"
Hataları öncelikle kendilerinde aradıklarını belirten Çebi, "Hakem hatalarıyla önemli puan kayıpları olduğu da aşikardır. Camiada böyle bir algılama var. Camiada hakem hataları yüzünden puan kayıpları olduğu algısı mevcut. Muhataplarca bunun göz önünde bulundurulmasını ve hassasiyet gösterilmesini istiyoruz. Hem kulüplerin hem futbolcuların emekleri zayi olmaktadır. Vicdanlar ve gözler çok hassas olmak zorunda. Bu zayiatın devam etmemesi için gerekli kurul ve kişilerin hassas olması gerektiği yönünde uyarı yapmak istiyorum." diye konuştu.
Türkiye Futbol Federasyonu'nda başkan ve hakem kurulu başkanın Beşiktaşlı olmasının ters bir yansıma yapıp yapmadığı sorusunu ise Çebi, "Bu tür kurumları temsil eden kişilerin zaafiyetleri olmamalı. Böyle bir algılamayı kabul etmek istemiyorum'' cevap verdi.
Basın mensuplarının son dönemde takımda üst üste yaşanan ciddi sakatlıklarla ilgili olarak ise Çebi, Bundan rahatsızlık duyduklarını ve değerlendirmesini yaptıklarını ifade etti.
Sağlık konusunda yaşanan olaylardan üzüntülü olduklarını belirten Çebi, "Hem üzüntülüyüz hem rahatsızlık içindeyiz. Sebep sonuç ilişkileri değerlendiriliyor. Bu değerlendirmelerin sonucunda neyin nasıl olduğunu bulabilirsek problemi çözeceğiz. Şu an için bunu şansızlık olarak değerlendiriyoruz. Sakatlıklar saha mücadelelerinde, antrenmanda ve maçlarda oldu. Bu olaya iki açıdan bakmak lazım. Birincisi antrenman ve maçlardan önceki durumlar, ikincisi de sakatlık oluştuktan sonraki teşhis ve tedavi olarak bakmaya çalışıyoruz" dedi.

"SADECE SAĞLIK EKİBİNE YÜKLENMEMEK GEREKİYOR"
Bu tür konuları sadece sağlık ekibine yüklememek gerektiğini hatırlatan Çebi, "Tetkikleri tam yapmak lazım. İyi araştırma yapmak gerekiyor. Yanlış teşhis yaparsanız çözüm zorlaşır. Futbolcularımızın da yaşantılarına dikkat etmesi gerekiyor. Bu konuların üzerinde hassasiyetle durmaya başladık" diye konuştu.

"KURUMSALLAŞMA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"
Bugün yönetici olarak kendisinin törende hazır bulunduğunun belirten Çebi, "Kurumsallaşma çalışmalarımız devam ediyor. Bu doğrultuda imza törenlerinde profesyoneller yer alıyor. İlgili arkadaşlar görevli olduğu için ikinci başkan olarak benim temsil etmem istendi. Görevim değil, ama birinin yapması gerekiyor. Belki uğurlu gelirim. Bir deneyelim bakalım. Ama bundan sonraki imza törenlerinde de biz olmayacağız. Kurumsallaşma devam ediyor" dedi.
Basın mensuplarının Nakit akışı hakkında soruya ise Ahmet Nur Çebi, Kulüp rayına oturduğunu belirterek, "Ancak raylar üzerindeki vagonların yükü çok fazla. Azalta azalta gidiyoruz. Azaldıktan sonra hızlandığımızı göreceksiniz. Bunların sportif faaliyetlerimizi etkilememesi için anormal hassasiyet gösteriyoruz. Zorlandığımız kesin, ama iyiye gidiyoruz" diye cevap verdi.
(MSB-EYB-S)

04.02.2013 16:05:36 TSI

Editör: Wan Haber