Şampiyonlar Ligi G Grubu 5. maçında temsilcimiz Beşiktaş, sahasında Porto'yu konuk etti. 

İLK YARIDA FELİPE'YE TALİSCA CEVAP VERDİ
Siyah-beyazlı ekip maça biraz tutuk başladı. Porto'nun topa biraz daha hakim olduğu bölümlerde Portekiz ekibinin golü geldi. Maçın 29. dakikasında sağ taraftan Ricardo Pereira'nın yerden sert pasına Felipe Augusto gelişine düzgün bir vuruş yaparak topu ağlarımızla buluşturdu.

Porto'nun golüne 41. dakikada cevap verdik. Rakibinden güzel bir çalımla kurtulan Cenk Tosun, ceza sahasında müsait durumda olan Talisca'yı gördü, Brezilyalı futbolcuya topu boş ağlara göndermek kaldı. İlk yarı karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

LİDER OLARAK TUR ATLADIK
İkinci yarının ilk bölümünde baskılı oynayan Beşiktaş, Babel ve Quaresma ile gole çok yaklaştı. Önce Babel'in mükemmel şutu direkten dönerken, ardından Quaresma'nın sert vuruşunu kaleci son anda kornere çeldi. Mücadelenin son bölümü ise daha kontrollü geçti, iki takım da skoru değiştirecek golü bulamadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Bu sonuçla siyah-beyazlı temsilcimiz 11 puanla grubunu lider olarak bitirmeyi garantiledi.

BEŞİKTAŞ TARİH YAZDI
Porto'yla 1-1 berabere kalarak 11 puana ulaşan temsilcimiz Beşiktaş, tarihi bir başarıya imza attı. Siyah-beyazlı ekip, Şampiyonlar Ligi'nde grubunu lider bitirmeyi garantiledi ve bunu başaran ilk Türk takımı oldu. Ayrıca Beşiktaş tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkarak son 16 turuna yükseldi.

Editör: Wan Haber